2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:05

Szocialista bírálatra kormánypárti „elmúltnyolcévezés”

Hír TV

2017. november 13., hétfő 15:34, frissítve: hétfő 17:55

A válogatott luxemburgi történelmi vereségével példálózva kritizálta az MSZP a magyar foci állami támogatását. Tóth Bertalan frakcióvezető hétfőn napirend előtt beszélt arról, hogy Orbán Viktor hobbijára költeni az egészségügy mostani állapotában nemcsak morálisan helytelen, de a magyar foci helyzetét tekintve eredménytelen is.

„Nem normális az, hogy teljesítmény nélküli focisták adómentességét a keveset kereső orvosokkal és ápolókkal fizettetik meg. Nem normális, hogy ha elkészül a Puskás-stadion, akkor az egy főre jutó ülőhely több lesz, mint a kórházi ágy ebben az országban. Nem normális az, hogy az éves halálozások negyede azért következik be, mert nincs elég pénz és nincs elég szakember az egészségügyi intézményekben” – sorolta a szocialisták frakcióvezetője.

A kormány nevében Rétvári Bence államtitkár válaszolt, „elmúltnyolcévezés”-sel. A szocialisták fejére a 2009-es Bajnai Gordon-féle megszorítócsomag egészségügyi adatait olvasta rá. Arra emlékeztetett, hogy a szocialista kormány nemcsak egyhavi bért vett el az egészségügyi dolgozóktól, hanem elbocsátásokat, ágyszámcsökkentést és adóemelést is végrehajtott. Rétvári Bence szerint ezeket a problémákat az Orbán-kormány 2010 óta orvosolta.

„Az összes magyar ápolótól elvették egyhavi keresetét, és az összes magyar orvostól elvették egyhavi keresetét. Úgy, hogy akkor még a magasabb személyi jövedelemadót is fizették ráadásul, és nem volt családi kedvezmény sem. Így mind a 95 ezer magyar egészségügyi alkalmazott zsebéből egyhavi fizetést a Magyar Szocialista Párt és akkor a Szabad Demokraták Szövetsége elvett. És ne feledjük el, hogy 16 ezer ágyat szüntettek meg a magyar egészségügyben” – reagált az Emmi parlamenti államtitkára.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!