2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Belföld

Szociális Tüzelőanyag Pályázattal segít a kormány

Idén is pályázhattak szociális tüzelőanyagra az ötezer lélekszám alatti települések. A Borsod megyei Arlóban több mint 350 család kap mintegy két hónapra elegendő tűzifát. Míg 2011-ben a szociális tűzifa mennyisége 42 ezer köbméter volt, a tavalyi és az idei szezonban már mintegy 226 ezer köbméter. A kormány eddig 17 milliárd forintot fordított a rászorulók fűtésének támogatására.

  • Szociális Tüzelőanyag Pályázattal segít a kormány

Mintegy hétszáz köbméter fa várja a szállítást a Dobronyai fatelepen, amely mintegy 350 arlói családnak segít a téli fűtésben. A Borsod megyei Arló önkormányzata első alkalommal vesz részt a 2011-ben elindult szociális tűzifaprogramban.

"Arlóban nagyon sok rászoruló van, hogy mit ne mondjak, ez a 350 háztartás is csak egy része, és még sokkal többet is bevállalhattunk volna. Ami azt illeti, azért vállaltuk, mert a szociális állami támogatási keretünkben van azért most egy kicsit több összeg, mint ami az eddigi években volt. Volt olyan költségvetési év, hogy az előző évhez képest negyven millió forinttal kaptunk kevesebb támogatást. Ebben az évben, 2019-ben viszont negyven millióval többet kaptunk mint ’18-ban."

- mondta Vámos Istvánné, Arló polgármestere.

A rászorulók családonként két köbméter fát kaphatnak, ami átlagosan két hónapra elegendő.

A kormány idén ötmilliárd forintot biztosít a szociális célú tüzelőanyag-programra. A támogatásra az ötezer lélekszám alatti önkormányzatok pályázhatnak, és a tűzifa mellett barnakőszenet is vásárolhatnak az elnyert összegből. A tüzelőanyagot legkésőbb 2020. február 17-ig szét kell osztaniuk a rászorulók között.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A nap kérdése

A nap kérdése

A hídpénz-botrányt is napirendre vennék a balliberális politikusok az Európai Parlamentben?

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!