2023. 11. 28. Kedd Stefánia napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 20:55

Belföld

Szlávik János: A koronavírus sokkal veszélyesebb, mint az influenza

Fejfájáson, gyengeségen, köhögésen és fulladáson kívül nem jellemző, hogy komolyabb maradandó egészségkárosodás, illetve alapbetegség alakuljon ki a koronavírus-fertőzötteknél - erről beszélt a Dél-Pesti Centrumkórház főorvos.

  • Szlávik János: A koronavírus sokkal veszélyesebb, mint az influenza

A koronavírus sokkal veszélyesebb az egészségre, mint az influenza - erről beszélt a Dél-Pesti Centrumkórház főorvosa híradónknak. Szlávik János azonban megnyugtatott: az előbb felsorolt tüneteken kívül jellemzően nem alakul ki komolyabb maradandó egészségkárosodás, illetve alapbetegség.

Habár továbbra is fontos a járványügyi szabályok betartása, a végső megoldást mégis a vakcina jelenti. Ennek érdekében már 25 kórházi oltóponton zajlik az egészségügyi dolgozók beoltása, sőt a hétvégén országszerte csaknem 3400 idősotthonban élő és dolgozó is megkapja az ellenszer.

Ahogy elegendő vakcina lesz Magyarországon, megkezdődik a tömeges oltás is - erről már az országos tisztifőorvos beszélt a Kossuth Rádióban.

Továbbra is sok olyan ember van, aki nem bízik a vakcinákban. A Biontech társigazgatója szerint a legfontosabb a folyamatos és hiteles tájékoztatás: ismertetni kell az emberekkel, hogy a vírus, vagy az általa kiváltott betegség milyen károkat és veszteségeket okozott eddig.

Szabó Gábor Tamás hozzátette: az oltási hajlandóság növelése érdekében célszerű lehet bemutatni azokat a széleskörű pozitív tapasztalatokat, amelyeket az oltások során fedeztek fel.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!