2021. április 10.,
szombat, Zsolt napja

Szlávik János: A koronavírus sokkal veszélyesebb, mint az influenza

Hír TV

2021. január 17., vasárnap 15:10

Fejfájáson, gyengeségen, köhögésen és fulladáson kívül nem jellemző, hogy komolyabb maradandó egészségkárosodás, illetve alapbetegség alakuljon ki a koronavírus-fertőzötteknél - erről beszélt a Dél-Pesti Centrumkórház főorvos.

A koronavírus sokkal veszélyesebb az egészségre, mint az influenza - erről beszélt a Dél-Pesti Centrumkórház főorvosa híradónknak. Szlávik János azonban megnyugtatott: az előbb felsorolt tüneteken kívül jellemzően nem alakul ki komolyabb maradandó egészségkárosodás, illetve alapbetegség.

Habár továbbra is fontos a járványügyi szabályok betartása, a végső megoldást mégis a vakcina jelenti. Ennek érdekében már 25 kórházi oltóponton zajlik az egészségügyi dolgozók beoltása, sőt a hétvégén országszerte csaknem 3400 idősotthonban élő és dolgozó is megkapja az ellenszer.

Ahogy elegendő vakcina lesz Magyarországon, megkezdődik a tömeges oltás is - erről már az országos tisztifőorvos beszélt a Kossuth Rádióban.

Továbbra is sok olyan ember van, aki nem bízik a vakcinákban. A Biontech társigazgatója szerint a legfontosabb a folyamatos és hiteles tájékoztatás: ismertetni kell az emberekkel, hogy a vírus, vagy az általa kiváltott betegség milyen károkat és veszteségeket okozott eddig.

Szabó Gábor Tamás hozzátette: az oltási hajlandóság növelése érdekében célszerű lehet bemutatni azokat a széleskörű pozitív tapasztalatokat, amelyeket az oltások során fedeztek fel.

Hír TV