2020. október 27.,
kedd, Szabina napja

Szivárványos zászlót tűz ki Karácsony a városháza épületére

Hír TV

2019. október 17., csütörtök 17:18

A megválasztott főpolgármester első munkanapján újságírói kérdésre erősítette meg kiállását a homoszexuális rendezvénysorozat mellett. Karácsony Gergely miután az átadás-átvételről egyeztetett Tarlós Istvánnal azt mondta: Budapest díszpolgári címet adományoz majd Tarlós Istvánnak és Demszky Gábornak is. A megválasztott főpolgármester bejelentette azt is, hogy a fővárosi önkormányzatnál dolgozók fél év türelmi időt kapnak.

Első főpolgármesteri munkanapján riporteri kérdésre megerősítette Karácsony Gergely, hogy kitűzi a fővárosi önkormányzat épületére a szivárványos zászlót. Karácsony Gergely korábban is szívesen használta már a jelképet. Még Zugló polgármestereként a pride ideje alatt akkor is a szivárványos zászlót tűzte ki önkormányzatára, amikor az Úz völgyi atrocitások miatt sokan székely lobogó kihelyezésével jelezték szolidaritásukat.

A szivárványos zászló nem az első alkalom, amikor Karácsony Gergely a Jobbik egykori alapelveivel szemben nyilvánul meg. A Párbeszéd politikusa egy interjúban nácinak nevezte Wass Albertet.

Konfliktusok bőven akadnak a főpolgármester ígért programjával is. A Liget-projektet például hiába akarja nem tudja leállítani Karácsony. A kampányban elhangzottakkal ellentétben pedig várhatóan még jó ideig nem lesz ingyenes a tömegközlekedés a 14 év alattiak számára sem.

Hír TV