2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

Szinte csak újságírók voltak az összellenzéki demonstráción

Tüntetéssel kezdte az újévet a Párbeszéd. Bár összellenzéki demonstrációról volt szó, ettől független szinte csak újságírók jelentek meg. A Fidesz szerint az ellenzék nem bírta elviselni a tavaly áprilisi választás eredményét és most Soros György pénzén tüntetnek.

  • Szinte csak újságírók voltak az összellenzéki demonstráción

Mindössze egy tucat tüntető jelent meg szerda délelőtt a Budai Várban. A miniszterelnökség várba költözése ellen tiltakoztak. A demonstrációt a Párbeszéd szervezte, ám láthatóan nem volt nagy az érdeklődés.

„Látható itt mögöttem, hogy számos civil megjelent. Számos olyan aktivista tartja ezt fontosnak – pártállástól függetlenül – aki követi a politikai eseményeket. Mindenki meg van hívva és mindenkit vártunk ez egy őszellenzéki megmozdulás a sajtó tájékoztatóval egybekötve” – mondta V. Naszályi Márta, a Párbeszéd önkormányzati képviselője. 

Annak ellenére, hogy a Párbeszéd szerint ez egy összellenzéki tüntetés, a Jobbik nem tudott róla. „Ha kapok egy meghívót és amúgy más rendezvényen vagy a munkahelyünkön egy munkafolyamatban nem veszünk részt, akkor nem látom kizáró okát annak, hogy a Jobbikosok ott megjelenjenek” – Z. Kárpát Dániel szerint nem pártrendezvényekről van szó.

„Itt civilek szerveznek tüntetéseket, ahová minden jó érzésű ember, aki nem ért egyet az Orbán Viktori őrülettel az adott esetben elfárad és tiszteletét teszi. Magam is több ilyen eseményen részt vettem. Nyilvánvaló módon ez megint csak nem jelenti az idézőjeles egy gyékényen való árusítást – hanem azt jelenti, hogy Jobbikosok tömege és más pártállásúak tömegei is el fogadhatatlannak tartják azt, amit a Fidesz a rabszolgatörvényen keresztül csinálni akar” – mondta az országgyűlési képviselő.

„A választások előtt ígérték meg, hogy folyamatos balhé lesz – balhé volt a választásokig. Ott ezt értékelték a magyar emberek. Nem? 2/3- al a Fidesz-KDNP kapott lehetőséget arra, hogy a Parlamentben akár 2/3-os törvényeket is meghozhasson” – ezt már a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára mondta az ellenzéki tüntetésekre reagálva. Németh Szilárd szerint egyébként az emberek a választáson felhatalmazást adtak a kormánynak arra, hogy megvédje Magyarországot.

„Ezt ők nem bírják elviselni. Miért nem bírják elviselni? Hát nem azért mert nem látnak át a szitán, hanem azért mert valakik erre őket megbízták. Ki bízta meg erre őket? Hát nyilván Soros György. Hát az ő pénzén dorbézolnak ezek. És az ő pénzén csinálták azt a műsort, aminek a szemtanúi voltak a magyar emberek, akár a Parlamenti közvetítés során. Épp az előbb mondtam el, hogy hát olyan fontos törvényeket, mint a honvédelmi tv, honvédség létszámának a növelése, az ország biztonságának a garanciája. Azoknak az embereknek, akik ezt a biztonsági garanciát előteremtik, azoknak megbecsülése. Ezeket nem fogadták el. Helyette ment a műsor” – jelentette ki Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára.

Az államtitkár hozzátette: természetes az ma Magyarországon, hogy akár tüntetésekkel is kifejezhetik a véleményüket az emberek, de felháborítónak tartotta azt, amikor például az ország karácsonyfáját akarták felgyújtani.

Az ellenzéki pátok csütörtökre rendkívüli parlamenti ülés összehívását kezdeményezték a tüntetések és az utolsó parlamenti üléssel kapcsolatban, amely botrányba fulladt az ellenzéki képviselők magatartása miatt.

A Fidesz még a bejelentés napján közölte, hogy nem vesznek részt az ülésen, ugyanis szerintük az ellenzéki politikusokat nem a magyar emberek, hanem csak a balhé és a hatalom érdekli.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Eva Vlaardingerbroek: Brüsszel megmutatta, miként is működik a diktatúra + videó

Eva Vlaardingerbroek: Brüsszel megmutatta, miként is működik a diktatúra + videó

Miközben Brüsszelben ujjal mutogatnak Magyarországra, hogy a jogállamiságot támadás éri, addig Budapesten nem tiltanak be semmilyen konferenciát, pedig az Európai Unió központjában a demokrácia szíve kellene, hogy dobogjon. Eva Vlaardingerbroek holland politikai kommentátorral, influenszerrel készített interjút Velkovics Vilmos a CPAC Hungray rendezvényén a Millenárison. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!