2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Szinte az egész országot ellepi a hó

Hír TV

2018. február 27., kedd 07:41, frissítve: kedd 10:58

Több járásban már másodfokú, narancs riasztás van érvényben az országban a hófúvás miatt. Vas és Zala megyében az erős szél magas hótorlaszokat emelhet a következő órákban. A barcsi határátkelőnél éjszakától nem engedik Horvátország területére a 7,5 tonna össztömeg feletti tehergépjárműveket.

Az északi területek kivételével szinte a teljes országban komoly mennyiségű hóra figyelmeztet a meteorológia. Dél felől egyre nagyobb területen várható havazás, az ország déli, délnyugati harmadán már 5 centiméter körüli, a déli határnál néhol akár 10 centiméternél is vastagabb hóréteg alakulhat ki.

Győr-Moson-Sopron, Tolna, Somogy, Zala és Vas megyében vezettek be útkorlátozásokat a havazás miatt. A készenléti rendőrség is segíti a hóhelyzettel kapcsolatos rendőri feladatok ellátását – jelentették be az ORFK sajtótájékoztatóján. Az ORFK Közrendvédelmi Főosztályának vezetője hozzátette, hogy az utak takarítása nem a rendőrség feladata, ugyanakkor a közúton bajbajutottakon, illetve a lakóhelyükön veszélyhelyzetbe kerülteken a rendőrök is tudnak segíteni.

„A készenléti rendőrség szükség esetén megerősítési állományt fog biztosítani a hóhelyzettel kapcsolatos rendőri feladatok biztosítására. Jelenleg a tervezés már megtörtént, ennek köszönhetően tudom Önöknek azt mondani, hogy megfelelő létszámú és felszereltségű rendőri állomány áll készen arra, hogy az esetlegesen súlyosabbá váló körülményeket is kezelni tudja” – mondta Lakatos Tibor, az ORFK Rendészeti Főigazgatóság Közrendvédelmi Főosztályának vezetője.

Budapest továbbra is képtelen megbirkózni a meteorológia által előre jelzett havazással, a leesett néhány centi hó alaposan lelassítja a közlekedést a fővárosban. A Fővárosi Közterület-fenntartó szerint a munkát leginkább a hideg lassítja.

„Budapesten jelenleg is havazik, és az FKF Nonprofit Zrt. a nappali műszakban 76 munkagéppel végzi a főútvonalak síkosságmentesítését. Munkavégzésünket nehezíti az időjárási körülmény, hogy -9, illetve néhány helyen, különösen a külvárosban, illetve a magasabban fekvő területeken ez alatti a hőmérséklet, hiszen az általuk alkalmazott fűtőanyag -7 Celsius fok alatt lényegesen lassabban fejti ki az olvasztó hatását, ezért vannak olyan főútvonalak, ahol a keréknyomon kívül még vékony porhóréteg található” – mondta Horváth László, az FKF Nonprofit Zrt. szóvivője.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!