2021. 10. 20. Szerda Vendel napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Sporthírek 18:50

Belföld

Szijjártó Péter: Weber súlyosan megsértette a magyarokat

A magyar emberek szavazata ugyanannyit ér, mint más uniós országok szavazata – hangsúlyozta Szijjártó Péter hétfői veresegyházi fórumán. A PestiSrácok.hu kérdésére elmondta, hogy nem fognak olyan jelöltet támogatni, aki nem tiszteli a magyar választópolgárokat, azt azonban nem tudtuk meg, hogy van – e esély arra, hogy az FPÖ pártcsaládjába lépjen be a Fidesz.

A magyar emberek szavazata ugyanannyit ér, mint más uniós országok szavazata – hangsúlyozta Szijjártó Péter hétfői veresegyházi fórumán. A PestiSrácok.hu kérdésére elmondta, hogy nem fognak olyan jelöltet támogatni, aki nem tiszteli a magyar választópolgárokat, azt azonban nem tudtuk meg, hogy van – e esély arra, hogy az FPÖ pártcsaládjába lépjen be a Fidesz. 

A mostani az első olyan európai parlamenti választás, ahol valódi kérdésekről dönthetünk – fogalmazott Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn. A politikus szerint az Európai Bizottság az elmúlt öt évben burkolt lépéseket tett annak érdekében, hogy az európai népesség összetételét megváltoztassák. Mindezt pedig azért teszik, mert úgy gondolják, hogy az unió akkor lesz erős, ha a tagországokat meggyengítik, ha azok elveszítik nemzeti öntudatukat. Véleménye szerint az Európai Bizottság célja, hogy a tagországokat legyengítve minél több hatalmat vigyen Brüsszelbe.

A világ nagy vezetői soha nem látott patrióta politikát folytatnak és bevallottan a saját nemzeti értékeiket  helyezik előtérbe

– fogalmazott a Szijjártó Péter a Fidesz országjárásának veresegyházi állomásán. Hangsúlyozta: a kontinens jövője a választópolgárok kezében van. A tárcavezető szerint az elmúlt öt év európai vezetése minden idők leggyengébb teljesítményét nyújtotta, miközben mindent megtettek annak érdekében, hogy a fontos kérdéseket még a választás előtt lezárják. Úgy fogalmazott: az elmúlt egy évben az ENSZ-ben a migrációról folyamatosan azt mondták, hogy az emberiséggel nem történt eddig jobb dolog, mint a migráció és nem is fog. 

Senki nem szólt arról, hogy ennek micsoda biztonsági kockázata volt. Hogyan fordulhatott elő, hogy 2015 óta harminchárom jelentős terrortámadás történt az elmúlt években, hogy ebben több mint kétszázan meghaltak. Senki nem beszélt arról, hogyan fordulhat elő az, hogy egy európai politikus azt mondja, hogy a nagyvárosi létnek a részét képezi a terrorizmus. Köszönjük szépen, mi ebből nem kérünk!

Szijjártó Péter arról is beszélt, hogyha az Európa Parlamentben a letelepedési kvótát újra előveszik, az egy olyan reális veszély, ami  a mindennapjainkban fog jelentkezni. Véleménye szerint ezt úgy lehet elkerülni, ha azok kerülnek az EP-be, akik úgy gondolkodnak, mint mi, magyarok. Kiemelte: Most van az utolsó esély arra, hogy megakadályozzuk az európai népesség összetételének megváltoztatását.

Mi azt várjuk, hogy az európai parlament megszűnjön egy szélsőségesen elfogult bevándorláspárti intézménynek lenni. 

A PestiSrácok.hu kérdésére elmondta, hogy dacára a vitáknak, a Fidesz támogatta Manfred Weber csúcsjelöltségét. Ő viszont súlyosan megsértette a magyar választópolgárokat azzal, hogy nem kívánja a szavazataikat figyelembe venni.

Ez mélyen antidemokratikus, Magyarországot és a magyar embereket mélyen sértő megnyilvánulás. Mi pedig nem támogatunk olyan jelöltet, aki megsérti a magyar embereket. Márpedig látni kell, hogy Európában az európai kérdésekről az európai embereknek kell dönteni, nem pedig a brüsszeli elitnek. A magyar választópolgárok szavazata ugyanannyit ér az EP-választáson, mint bármely más európai tagország választópolgáráé. Úgyhogy több tiszteletet kérünk a magyar embereknek!  

-fogalmazott a tárcavezető. A PestiSrácok.hu helyszínen készült videójából az is kiderül, hogy minek az eredménye az, hogy az Európai Néppártban ma többen is a bevándorláspárti oldallal kívánnak szövetséget kötni. 

PestiSrácok.hu

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Nemzetközi pályázat indult a Nyugati pályaudvar és környéke felújítására

Nemzetközi építészeti pályázatot hirdet a Nyugati pályaudvar és környéke megújítására a Budapesti Fejlesztési Központ. 2021. október 20.

CÖF-CÖKA: Aki a 2006-os jogfosztottakkal van, az a Békemeneten vesz részt

Aljas provokációnak nevezte a Civil Összefogás Fórum alapítója, hogy az ellenék eredetileg az Astoriára szervezte október 23-i rendezvényét. 2021. október 20.

Jakab Péter is felvette a CSOK-ot

Jakab Péter is felvette a CSOK-ot. Párttársa, Z. Kárpát Dániel többször is kifejtette, hogy a kedvezményt csak a kormánypárti vezérkar veheti igénybe gond nélkül. 2021. október 20.

Legfrisebb híreink

Radar: Gyerekek a motoron

Nem csak Talmácsi Gábor világbajnoki kupáit és érmeit és a 2007-es világbajnok motorját csodálhatta meg, aki Hernádra látogatott.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!