2023. 12. 09. Szombat Natália napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Zsuzsi asztala 11:00

Belföld

Szijjártó Péter: Köszönet minden magyar embernek!

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter köszönetet mondott napirend előtti felszólalásában minden magyar embernek fegyelmezettségükért, mert enélkül nem lett volna ilyen eredményes a járvány elleni védekezés első szakasza. Majd kitért arra, hogy a válság megmutatta, hogy Európának min kell változtatnia.

  • Szijjártó Péter: Köszönet minden magyar embernek!

A külügyminiszter felhívta arra a figyelmet, hogy az Országgyűlés holnap szavaz a veszélyhelyzet végéről, ezzel párhuzamosan a rendkívüli jogrend megszüntetéséről. A koronavírus-törvényről szavazás óta nem telt el még 90 nap sem, de tanulságos időszakon vagyunk túl, és ennek az időszaknak a lezárása három dologra is lehetőséget teremt tárcavezető szerint: a egyrészt a köszönetnyilvánításra, másrészt, hogy mit sikerült végrehajtani, harmadrészt, hogy azt is megnézzük, hogy ezt milyen támadások között tehettük ezt meg – húzta alá Szijjártó Péter.

A miniszter ezt követően köszönetet mondott minden magyar embernek, hiszen az ő fegyelmezettségük nélkül nem lehetett volna sikeres a járvány elenni védekezés első szakasza. Felidézte, hogy a korlátozó intézkedések szigorúak voltak, és komoly változásokat hoztak az emberek mindennapi életébe. 

Szijjártó Péter hangsúlyozta, hogy

mivel ezeket a korlátozó intézkedéseket időben meghozták, és ezeket az emberek betartották, sikerült megakadályozni, hogy a járvány a tömeges fertőzés szakaszába lépjen. Sikerült kontroll alatt tartani a járvány terjedését, és viszonylag alacsonyan tartani a fertőzöttek számát is. Elmondható tehát, hogy Magyarország a járvány első hullámával szembeni egészségügyi védekezésből jelesre vizsgázott

- hangzott el.

A külügyminiszter köszönetet mondott az egészségügyi dolgozóknak, az orvosoknak, a tanároknak, a közszolgáltatásokat működtetőknek, a rendőröknek és a tűzoltóknak is.

Szijjártó Péter felhívta arra a figyelmet, hogy a válság azt is megmutatta, hogy miben kell előrelépnie és másképp csinálnia Európának.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!