2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

Szijjártó Péter: A migráció veszélybe sodorja Európát, nehézségeket okoz Afrikában

Világossá vált, hogy mivel egészében nem tudták átvinni az ENSZ migrációs csomagját, most fejezetenként próbálják ezt megtenni – mondta Szijjártó Péter a Hír TV Magyarország élőben című műsorában. A külügyminiszter arra is felhívta a figyelmet, hogy Afrikában sem egyöntetű a vélemény a migrációról.

  • Szijjártó Péter: A migráció veszélybe sodorja Európát, nehézségeket okoz Afrikában

Magyarország külügyminisztere, Szijjártó Péter hétfőn Varsóban tárgyalt, itt hangzott el először, hogy a nemzetközi liberális elit a hátsó ajtón próbálja visszahozni az ENSZ migrációs csomagját.

„Világossá vált, hogy kudarcot vallott az a tény, hogy nagy ünneplés közepette vezessék be az ENSZ migrációs csomagját, miután majd 40 ország nem támogatta az elképzelést. Ha egészében nem ment, most fejezetenként próbálják átvinni a csomagot” – nyilatkozta Szijjártó, aki elmondta, egyszer csak arra lettek figyelmesek, hogy más témáknál újra és újra feljön ez a kérdés, annak ellenére, hogy az Európai Unióban is egyre nagyobb a tábora azon országoknak, amelyek nem támogatják a bevándorlást.

A külügyminiszter arra is felhívta a figyelmet, hogy Afrikában is vannak olyan országok, amelyek inkább ott helyben kezelnék a problémát, nem szeretnék, ha a lakosságuk Európába vándorolna. „A migráció veszélybe sodorja Európát, nehézségeket okoz Afrikában” – állapította meg.

Szijjártó ugyancsak beszélt az Egyesült Államok és Magyarország között fennálló viszonyról, miután a The Wall Street Journal vasárnapi cikkében feszültnek nevezte a két ország kapcsolatát.

„Ez a cikk jól illeszkedik a Magyarországról megjelent hazugságok sorába. Amióta Donald Trump személyében republikánus elnöke van az Egyesült Államoknak, egyértelműen javulásnak indultak a magyar-amerikai kapcsolatok, még ha ez nem is tetszik a magyarországi liberális elitnek és az amerikai mainstream médiának” – mondta a külügyminiszter.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szánthó Miklós: Mi vagyunk a wokebusters + videó

Szánthó Miklós: Mi vagyunk a wokebusters + videó

A CPAC Hungary célja nem kisebb, minthogy megszervezzük az antiglobalista erők globális koalícióját - jelentette ki Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója a Konzervatív Politikai Akció Konferencia csütörtöki nyitónapján.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

CPAC Hungary 2024 - élőben a HírTV műsorán + videó

CPAC Hungary 2024 - élőben a HírTV műsorán + videó

Csütörtöktől harmadik alkalommal tartják meg a CPAC Hungary-t, amely minden eddiginél nagyobb lesz. Majdnem háromezer résztvevőt várnak, köztük 500 külföldi vendéget. Az esemény legfontosabb pillanatait a HírTV élőben közvetíti.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!