2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Szijjártó Péter a bolgár miniszterelnök-helyettessel tárgyalt

A magyar-bolgár gazdasági kapcsolatokról volt szó egyebek között Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Marijana Nikolova bolgár miniszterelnök-helyettes telefonon folytatott keddi megbeszélésén.

  • Szijjártó Péter a bolgár miniszterelnök-helyettessel tárgyalt

Szijjártó Péter a Facebook-oldalán kiemelte: a magyar-bolgár gazdasági kapcsolatok egyre jobban erősödnek azzal, hogy vezető magyar vállalatok egyre növelik beruházásaikat Bulgáriában.

A Szófiában és Várnában is bázissal rendelkező Wizzair a járvány ellenére újabb járatok indításáról döntött, ezzel részt vesz a bulgáriai turizmus újraindításában. Az OTP pedig egy helyi bank megvásárlásával a bolgár bankpiac második legnagyobb szereplőjévé lépett elő, emellett pedig folyamatosan fejleszti az elektronikus szolgáltatásait is - ismertette a miniszter.

Mindkét kormány jelentős figyelmet fordít a Magyarországon élő bolgár közösségre, amelynek támogatását a magyar kormány harmincszorosára növelte, a bolgár kormány pedig a közelmúltban úgy döntött: a magyar kormányhoz hasonlóan, jelentős hozzájárulást biztosít az új budapesti bolgár oktatási és kulturális központ felépítéséhez - írta Facebook-oldalán a magyar külügyminiszter.

📞 Most ért véget a telefonos tárgyalás Marijana Nikolova bolgár miniszterelnök-helyettessel. 👉🏻 A magyar bolgár...

Közzétette: Szijjártó Péter – 2021. január 5., kedd

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!