2022. 05. 25. Szerda Orbán napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk - Olvasunk a sorok között

Következik:

Híradó 15:00

Belföld

Szijjártó Péter a bolgár miniszterelnök-helyettessel tárgyalt

A magyar-bolgár gazdasági kapcsolatokról volt szó egyebek között Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Marijana Nikolova bolgár miniszterelnök-helyettes telefonon folytatott keddi megbeszélésén.

Szijjártó Péter a Facebook-oldalán kiemelte: a magyar-bolgár gazdasági kapcsolatok egyre jobban erősödnek azzal, hogy vezető magyar vállalatok egyre növelik beruházásaikat Bulgáriában.

A Szófiában és Várnában is bázissal rendelkező Wizzair a járvány ellenére újabb járatok indításáról döntött, ezzel részt vesz a bulgáriai turizmus újraindításában. Az OTP pedig egy helyi bank megvásárlásával a bolgár bankpiac második legnagyobb szereplőjévé lépett elő, emellett pedig folyamatosan fejleszti az elektronikus szolgáltatásait is - ismertette a miniszter.

Mindkét kormány jelentős figyelmet fordít a Magyarországon élő bolgár közösségre, amelynek támogatását a magyar kormány harmincszorosára növelte, a bolgár kormány pedig a közelmúltban úgy döntött: a magyar kormányhoz hasonlóan, jelentős hozzájárulást biztosít az új budapesti bolgár oktatási és kulturális központ felépítéséhez - írta Facebook-oldalán a magyar külügyminiszter.

📞 Most ért véget a telefonos tárgyalás Marijana Nikolova bolgár miniszterelnök-helyettessel. 👉🏻 A magyar bolgár...

Közzétette: Szijjártó Péter – 2021. január 5., kedd

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!