2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

CPAC Magyarország 2024 09:00

Szijjártó: Nem áll be hazánk az USA-t hobbiszinten bírálók sorába

Hír TV

2018. május 30., szerda 22:35, frissítve: csütörtök 10:08

Az amerikai külügyminiszter fogadta Szijjártó Pétert Washingtonban. Ez volt a legmagasabbszintű diplomáciai találkozó a két ország között, amióta a Fidesz 2010-ben kormányra került.

A tárcavezető szerint Magyarország és az Egyesült Államok megerősítette stratégiai szövetségét. A külgazdasági és külügyminiszter azt mondta, biztosította amerikai partnerét, hogy együttműködnek rendkívül fontos külpolitikai kérdésekben.

„Én biztosítottam az Egyesült Államok külügyminiszterét arról, hogy Magyarország nem fog beállni az Egyesült Államokat most már lassan hobbiszerűen bíráló európaiak sorába, továbbra is együttműködnek rendkívül fontos külpolitikai kérdésekben az Egyesült Államokkal, így az ENSZ-reform vonatkozásában és abban a tekintetben is, hogy Izraellel szemben tisztességes nemzetközi megközelítést szeretnének kivívni, együttműködünk továbbá az illegális migráció és a terrorizmus elleni küzdelemben, és együttműködünk abban is, hogy világszerte a keresztény közösségeket megvédjük” – mondta a külgazdasági és külügyminiszter. 

Fotó: MTI

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!