2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Szigorúan titkos - Magyarország a Varsói szerződésben 10:55

Szijjártó: Néhány hónap alatt épülhet föl a kerítés

2015. július 2., csütörtök 08:53, frissítve: csütörtök 15:32

Szijjártó Péter szerint néhány hónap alatt létesülhet kerítés a magyar–szerb határon.

A külgazdasági és külügyminiszter a köztévében azt mondta: nyolc-tíz helyszínen egyszerre kezdődik majd el a munka, legelőször azokon a területeken, ahol a legtöbb határsértő jön át. Szijjártó Péter megismételte, Magyarország és Szerbia viszonyát nem rontja a déli határzár, olyan kényszerintézkedésről van szó, amellyel megvédik hazánkat az illegális bevándorlással szemben.

Mint ismert, Orbán Viktor szerdán hivatalosan is közölte szerb kollégájával a déli határ ideiglenes lezárását. Orbán Viktor a kerítés szót kerülte, a szerb miniszterelnök viszont használta, amikor kitért a bevándorlásra. Aleksandar Vucic megérti, hogy Magyarország védeni igyekszik saját területét és érdekeit. Részletek >>>

Lehetetlen kiutasítani a bevándorlók zömét

Szinte lehetetlen kiutasítani az országból a bevándorlók nagy részét, mert a hatóságok rendelkezéseit felülírják a bírósági ítéletek – tudta meg a Napi Gazdaság a birtokába került bírósági ítéletekre hivatkozva. A lap szerint sokszor hiába hoz a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal a menekültkérelmet benyújtók esetében elutasító döntést, egyes bírák megvétózzák a hivatal határozatait. A bírósági ítéletekből kiderül: a menekültstátust kérők általában járványokra vagy fizikai erőszakra hivatkoznak, a bíróság pedig ezt, a bevándorlási hivatallal ellentétben, elfogadja.

Több száz határsértőt tartóztattak föl szerdán

Több mint hétszáz határsértőt fogtak el Csongrád megyében szerdán. A legnagyobb csoportot Ásotthalom külterületén tartóztatták fel. „730 illegális bevándorlóval, köztük 71 gyermekkel szemben intézkedtek a rendőrök Csongrád megye déli részén 2015. július 1-jén. A legnagyobb számú csoportot Ásotthalom külterületén fogták el 13 óra 25 perckor. Ott 76 afgán és szír állampolgár lépte át illegálisan a zöldhatárt. Az illegális bevándorlók ellen idegenrendészeti eljárást kezdeményezett a rendőrség” – tájékoztatott Jászai Linda, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!