2020. június 2.,
kedd, Kármen, Anita napja

Szijjártó: Meg kell védeni az elmúlt 9 év eredményeit

Hír TV

2019. október 2., szerda 07:15

Az elmúlt kilenc év eredményeit kell megvédeni a közelgő önkormányzati választásokon, mondta Szijjártó Péter a Fidesz Miskolcon tartott lakossági fórumán. A külügyminiszter emlékeztetett, 2010-ben a szakadék széléről kellett talpra állítani az országot, ma pedig kimagasló gazdasági növekedést tud felmutatni Magyarország. A térség országgyűlési képviselője szerint a baloldalnak volt lehetősége a város vezetésére, de megbukott Miskolcon.

Sorsdöntő napnak nevezte Miskolc országgyűlési képviselője október 13-át a Fidesz országjáró lakossági fórumán. Hubay György szerint nemcsak polgármestert és képviselőket, hanem jövőt választanak maguknak az emberek.

"A baloldalnak ugyanis semmi sem szent, csak a hatalom megszerzése, megtartása, vele együtt pedig a kassza kulcsának megőrzése. Mi tudjuk, hogy ez mit jelent itt Miskolcon. A migránsaink a fészekrakók voltak, persze ez sem szólt másról, csak a pénzszerzésről. A szocialista városvezetés lesajnálva az itt élőket, nem tett ellene semmit. Ugyanígy nem tett semmit a nyomortelepek kialakulása ellen."

- jegyezte meg Hubay György, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője.

A fórumon a külügyminiszter emlékeztetett, hogy 8 év szocialista kormányzás után 2010-ben Magyarország gazdaságilag a szakadék szélére került, mára pedig az európai unió egyik legjobban fejlődő országa vagyunk. Szijjártó Péter szerint ezeket az eredményeket Miskolcon is meg kell védeni.

"Mindehhez arra van szükség, hogy az elkövetkezendő időszakban is együtt tudjunk működni Miskolc vezetésével, ne a veszekedések és a teljesen felesleges viták korszaka jöjjön el az elkövetkezendő öt évben is, ezért amennyiben Zoltán megkapja a miskolciak bizalmát, akkor Miskolc további fejlesztéséhez szükséges beruházások ütemezéséről haladéktalanul meg fogunk állapodni, és azokat végre fogjuk hajtani."

- hangsúlyozta Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter.

A külügyminiszter hozzátette: a magyar emberek 2016 óta egy Európában példátlan egységet hoztak létre, ennek köszönhető, hogy az azóta megrendezett kilenc választás mindegyikét a Fidesz nyerte meg.

Hír TV