2020. október 28.,
szerda, Simon, Szimonetta napja

Szijjártó: Magyarországon a zsidó közösség biztonságban van!

MTI

2020. augusztus 22., szombat 20:56

Magyarországon a zsidó közösség biztonságban van - szögezte le szombat esti Facebook-bejegyzésében a külgazdasági és külügyminiszter.

Szijjártó Péter hozzátette: "a zsidó honfitársainknak nem kell félniük, kulturális fesztiváljaikon nincs szükség állig felfegyverzett katonákra, a zsinagógákat és a temetőket állami finanszírozással építettük újjá és büszke házigazdái voltunk tavaly az Európai Maccabi Játékoknak".

A miniszter ezt arra reagálva közölte, hogy Michael Roth német államtitkár - mint írta - "feltette a régi lemezt" és antiszemitizmussal vádolta meg Magyarországot.

Szijjártó Péter kifejtette: a 2012 és 2014 közötti időszakban - amikor külügyi államtitkárként dolgozott -, sok és éles vitát folytatott Michael Roth német szociáldemokrata külügyi államtitkárral. "Michael Roth ugyanis minden létező alkalmat megragad(t) arra, hogy Magyarországot és Lengyelországot támadja" - fogalmazott, hozzátéve: "ez a mai napig így van".

Ezért támadásaira, már inkább csak legyintenek - írta a miniszter, de megjegyezte: most olyasmit mondott Michael Roth, "ami után nem lehet nem megszólalni".

Szijjártó Péter a német államtitkárt arra kérte, hogy fejezze be a magyar emberek méltatlan támadását, egyben javasolta, ha legközelebb ilyen súlyos témában megszólal, nézzen körül saját háza táján.

A bejegyzés IDE kattintva érhető el.

MTI