2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Híradó 15:10

Belföld

Szijjártó: Magyarországon a zsidó közösség biztonságban van!

Magyarországon a zsidó közösség biztonságban van - szögezte le szombat esti Facebook-bejegyzésében a külgazdasági és külügyminiszter.

  • Szijjártó: Magyarországon a zsidó közösség biztonságban van!

Szijjártó Péter hozzátette: "a zsidó honfitársainknak nem kell félniük, kulturális fesztiváljaikon nincs szükség állig felfegyverzett katonákra, a zsinagógákat és a temetőket állami finanszírozással építettük újjá és büszke házigazdái voltunk tavaly az Európai Maccabi Játékoknak".

A miniszter ezt arra reagálva közölte, hogy Michael Roth német államtitkár - mint írta - "feltette a régi lemezt" és antiszemitizmussal vádolta meg Magyarországot.

Szijjártó Péter kifejtette: a 2012 és 2014 közötti időszakban - amikor külügyi államtitkárként dolgozott -, sok és éles vitát folytatott Michael Roth német szociáldemokrata külügyi államtitkárral. "Michael Roth ugyanis minden létező alkalmat megragad(t) arra, hogy Magyarországot és Lengyelországot támadja" - fogalmazott, hozzátéve: "ez a mai napig így van".

Ezért támadásaira, már inkább csak legyintenek - írta a miniszter, de megjegyezte: most olyasmit mondott Michael Roth, "ami után nem lehet nem megszólalni".

Szijjártó Péter a német államtitkárt arra kérte, hogy fejezze be a magyar emberek méltatlan támadását, egyben javasolta, ha legközelebb ilyen súlyos témában megszólal, nézzen körül saját háza táján.

A bejegyzés IDE kattintva érhető el.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!