2022. 01. 17. Hétfő Antal, Antónia napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Vetítő 02:00

Belföld

Szijjártó: Magyarország támogatni fogja az Egyesült Arab Emírségek megválasztását az ENSZ Biztonsági Tanácsába

Magyarország támogatni fogja az Egyesült Arab Emírségek megválasztását az ENSZ Biztonsági Tanácsába és az Emberi Jogi Tanácsba is - közölte a külgazdasági és külügyminiszter szerdán a Facebook-oldalán.

Szijjártó Pétert Facebook-bejegyzésében beszámolt arról, hogy telefonon tárgyalt Abdalláh bin Zajid Ál Nahajan sejkkel, a közel-keleti ország külügyminiszterével, akivel - mint fogalmazott - "igazi baráti kapcsolat jött létre" köztük az elmúlt években.

Tájékoztatása szerint megvitatták az emírségek és Izrael között létrejött megállapodást a kapcsolatok normalizálásáról, amelyet a magyar diplomácia vezetője nagyon fontosnak és történelmi jelentőségűnek értékelt.

Szijjártó Péter ehhez gratulálva emírségekbeli kollégájának személyes szerepét is hangsúlyozta a megállapodás tető alá hozásában.

"Ez a megállapodás azt a reményt táplálhatja mindenkiben, hogy a Közel-Keleten egyszer valóban eljön a béke korszaka" - fogalmazott.

Szijjártó Péter egyúttal rámutatott: Magyarország barátként és jó partnerként tekint mind Izraelre, mind az Egyesült Arab Emírségekre, és a nemzetközi fórumokon is rendszerint támogatja ezen országok törekvéseit.

A magyar külügyi tárca vezetője arról is tájékoztatta Abdalláh bin Zajid Ál Nahajant, hogy Magyarország támogatni fogja az emírségek megválasztását az ENSZ Biztonsági Tanácsába és az Emberi Jogi Tanácsba is.

Szijjártó Péter ismertette azt is, hogy a két ország lezárta a tárgyalásokat a beruházások kölcsönös védelméről szóló megállapodásról, amely "tükrözi a térségben beruházó magyar cégek érdekeit, és komoly előrelépést jelent a gazdasági együttműködésünkben".

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Célpont: Vigyázat, ismét elszabadult Márki-Zay Péter!

Vigyázat, ismét elszabadult Márki-Zay Péter. Ezúttal a kormánypárt zsidó származású politikusainak számát firtatta. Ugyanakkor a miniszterelnök-jelölt szerint az, hogy számon tartja, hogy a Fideszben mennyi zsidó van, az nem listázás.

Műsorok

MŰSORVÁLTOZÁS

Ettől a héttől kezdve nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Cseppben az élet – karácsonykor a HírTV műsorán

A fordulatos sorozat négy részben mutatja be Dr. Béres József feltaláló izgalmas, drámai sorsát, küzdelmeit, igazságszerető személyiségét. A lebilincselő történet december 25-én, 26-án, 27-én és 28-án este 21 órától megtekinthető a HírTV műsorán.

Kóbor Jánosra emlékezünk

Pénteki Napi aktuális című műsorunkban élőben kapcsoljuk a Szent István-bazilikát, ahol gyászmisét tartanak a legendás zenész emlékére.

Kapcsolódó tartalmak

Nacsa Lőrinc: A baloldal nem áll le a halálkampánnyal

A baloldal folytatja azt a halálkampányt, amit két éve elindított - jelentette ki a Keresztény Demokrata Néppárt frakciószóvivője. Nacsa Lőrinc arra reagált, hogy a DK egyik politikusa azt állította: a covidban elhunytakon nyerészkedik a kormány.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!