2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Szijjártó: Hagyni kellene már a hisztériát

  • Szijjártó: Hagyni kellene már a hisztériát

Komoly károkat okozhat az uniós tagországoknak, ha nem sikerül lezárni az Egyesült Államokkal folytatott kereskedelmi vitát – jelentette ki Szijjártó Péter az ausztriai Innsbruckban, az uniós tagországok külügy- és gazdasági minisztereinek nem hivatalos tanácskozásán. A külügyminiszter szerint az unió túl sok időt töltött az amerikai elnök kritizálásával, ahelyett hogy az együttműködést kereste volna. A tárcavezető hozzátette: Magyarország több szempontból is érdekelt a vita rendezésében.

„Egyrészt semmifajta befektetési korlátozást nem szabad elfogadni, tekintettel arra, hogy az USA a második legjelentősebb befektető Európában. 1700 amerikai vállalat, több mint 100 000 magyar embernek ad munkát. Minden befektetési korlátozás kárt okozna a magyar gazdaságnak. Másodikként, meg kell tartani az autóipari kereskedelem szabadságát EU és USA között. A magyar ipar 29 százaléka az autóiparból áll, 92 százaléka az autóipari teljesítménynek exportra kerül, jelentős része az Egyesült Államokba. Tehát magyar gazdasági érdek az európai–amerikai autóipari szabadságának megőrzése. Harmadik pedig hogy meg kell védenünk a Magyarországi élelmiszer-biztonsági, mezőgazdasági szabályozások színvonalát, az alaptörvényben rögzített GMO-mentességben semmilyen kompromisszumra nem szabad hogy hajlandóan legyünk” – mondta a külügyminiszter.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!