2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Fidesz-KDNP kampánynyitója

Következik:

Paláver 16:30

Szijjártó: Elfogadhatatlan az ENSZ iratanyaga

Hír TV

2018. február 17., szombat 08:31, frissítve: szombat 11:04

Az ENSZ vitaindító anyaga, a Globális migrációs csomag egy súlyosan elfogult, szélsőségesen bevándorlópárti dokumentum – írja a Magyar Idők szombati számában megjelent publicisztikájában Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Mint írja, a vitaindító anyag alaptétele, hogy a bevándorlás és annak elősegítése kedvezően járul hozzá a gazdasági növekedéshez és a jóléthez, a migráció mindenkinek hasznos, ha tervezett módon zajlik.

Szijjártó Péter szerint azonban a migráció „azoknak sem jó, akiknek el kell hagyniuk a hazájukat, és azoknak sem jó, akiknek tömegével kell befogadniuk más kultúrából érkező bevándorlókat, akik között terroristák és könnyen radikalizálható migránsok is vannak bőségesen”.

Mint a külügyminiszter hozzáteszi, az ENSZ szerint biztosítani kell, hogy a nemzeti szabályozások a törvénytelen határátlépést közigazgatási kérdésnek, ne pedig bűncselekménynek kezeljék. „Az ENSZ dokumentuma tényleg támogatja az illegális határátlépést?! Az ENSZ szerint hagyni kellene, hogy terroristák a kényük-kedvük szerint jöjjenek-menjenek országaink között?! Ez felfoghatatlan és elfogadhatatlan” – fogalmaz Szijjártó Péter, hozzátéve: az az ország, amelyik nem tudja megvédeni a határait, nem ország többé.

Mint írja, az ENSZ véleménye szerint az egyes országoknak szervezetté és folyamatossá kellene tenniük a migránsok befogadását, legálissá a gazdasági bevándorlást. „Vagyis jöjjön mindenki bátran Európába, van itt hely mindenkinek. Ez ostobaság, ez az európai civilizáció feladása” – hangsúlyozza a külügyminiszter.

(MTI)

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!