2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Belföld

Szijjártó: Eddig 121 repülőgép hozott védőeszközöket Kínából

Eddig 121 repülőgép szállított az egészségügyi védekezéshez szükséges eszközöket Magyarországra Kínából - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön az MTI-nek.

  • Szijjártó: Eddig 121 repülőgép hozott védőeszközöket Kínából

A tárcavezető Vang Ji kínai külügyminiszterrel egyeztetett és a megbeszélésről beszámolva kifejtette: köszönetet mondott kollégájának azért a segítségért, amelyet a kínai hatóságok nyújtottak Magyarországnak az egészségügyi védekezés sikeréhez szükséges eszközök beszerzésében.

Közölte: eddig 121 repülőgép szállított az egészségügyi védekezéshez szükséges eszközöket, maszkokat, kesztyűket, védőruhákat, lélegeztetőgépeket Magyarországra Kínából. A szállítások az elkövetkező hónapokban is folytatódnak - tette hozzá.

Kiemelte: Magyarország és Kína gazdasági együttműködése továbbra is jól fejlődik, az elmúlt három évben 9 nagy kínai beruházás érkezett Magyarországra, és ma már a kínai vállalatok az egyik legjelentősebb beruházási értékkel rendelkeznek Magyarországon. Hozzáfűzte: a kínai cégek mind magas színvonalú, modern technológiát hoznak az országba.

Szijjártó Péter kitért arra: a magyar gazdaság új dimenzióba léptetésében fontos szerepet játszik a digitalizáció, az 5G-technológia. Tavaly ősz óta Budapest belvárosában is használható az 5G-hálózat, és a Vodafone-nak ezt a hálózatát a Huawei építette ki itt - mutatott rá.

Emlékeztetett: sikerült aláírni a Budapestet Belgráddal összekötő vasútvonal modernizálásáról szóló megállapodást is, így a pénzügyi fedezet is adott ennek a fontos beruházásnak a megvalósítására. A beruházással Magyarországon keresztül vezet majd a legrövidebb, leggyorsabb út a görög kikötőkbe érkező kínai árucikkeknek Nyugat-Európa felé - magyarázta.

A külügyminiszter azt is elmondta, hogy a két ország pénzügyi együttműködése jól alakul, hiszen a Magyar Nemzeti Bank és a kínai jegybank között kiváló az együttműködés, és abban állapodtak meg, hogy ezt bővítik a jövőben.

Megjegyezte: pénteken Orbán Viktor miniszterelnök és a kínai elnök is egyeztet telefonon, és most ezt a megbeszélést is előkészítették.

 

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Újabb feljelentés Magyar Péter ellen

Újabb feljelentés Magyar Péter ellen

Dúró Dórának a parlament folyosóján annyit mondott, kezét csókolom, de nem egyeztetett vele - így reagált Kocsis Máté az atv.hu-nak, miután Magyar Péter azt állította, hogy Kocsis és Dúró rendszeresen egyeztet.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Menczer Tamás: Megvan a 20.000 aláírás! + videó

Menczer Tamás: Megvan a 20.000 aláírás! + videó

Néhány óra alatt összegyűjtötte az európai parlamenti választáshoz szükséges húszezer aláírást a Fidesz–KDNP - jelentette be a kormánypártok kommunikációs igazgatója. Menczer Tamás azt mondta: a munkát folytatják, a cél, hogy minél több emberhez jussanak el.
A pécsi buszok járműcseréje bíróságon végződött + videó

A pécsi buszok járműcseréje bíróságon végződött + videó

Április 30-án hirdeti ki másodfokú határozatát a Pécsi Ítélőtábla, a buszos ügy néven ismert perben. A vádirat szerint az eredeti árnál 666 millió forinttal többért vett Pécs használt tömegközlekedési járműveket. Első fokon a vádlottakat felmentették.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!