2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Szexbotrányok mélyíthetik el a Mazsihisz belső válságát

A Mazsihisz meglévő belső konfliktusait szexbotrányok mélyíthetik tovább. Bár a zsidó szervezet lejáratásnak tekinti a kiskorúakkal intim viszonyt kezdeményező, valamint az izraelita vallást felvenni kívánó nőket zaklató rabbikról szóló híreket, az egyik érintett zsidó vezető állítólag már ki is lépett a rabbitestületből - írja a Magyar Nemzet.

  • Szexbotrányok mélyíthetik el a Mazsihisz belső válságát

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) két rabbija is szexbotrányba keveredett. A Blikk számolt be róla, hogy az Ynet nevű, izraeli hírportál által közzétett internetes beszélgetés szerint az egyik rabbi több esetben is 18 évnél fiatalabb lányt próbált elcsábítani, tudva róluk, hogy fiatalkorúak.

A lap által közzétett felvétel szerint a rabbi félmeztelen fotót is küldött magáról az egyik tinédzsernek. Az Ynet több más részletet is megírt a két vallási vezető viselt dolgairól. Egyikük,

egy észak-magyarországi város rabbija állítólag több olyan nő számára feltételként szabta meg az intim kapcsolat létesítését, akik fel akarták venni az izraelita vallást.

Sőt az egyik áttért asszony férje és a rabbi közti, nyilvánosságra került levelezésben utóbbi elismerte, hogy viszonyt folytatott a nővel.

A Blikk azt közölte, hogy a botrány egyik érintettje a közösségimédia-oldalán úgy reagált, hogy tönkre akarják tenni őt és a családját, akár manipulált felvételek árán is, egyúttal pedig azt is bejelentette, hogy kilép a rabbitestületből. A lap beszámolója szerint viszont

Róna Tamás, a Maszihisz rabbitestületének elnöke az üggyel kapcsolatban úgy fogalmazott: végére kell járni a zsidó szervezetben beindult fájdalmas folyamatnak, és vizsgálóbizottság felállítását is kezdeményezte.

Mint mondta, az igazság kiderítése és nyilvánosságra hozatala a magyarországi zsidóság hosszú távú érdeke. A Magyar Nemzet úgy tudja, a rendőrség jelenleg nem folytat eljárást az ügyben.

A Mazsihisz közben az Indexnek úgy értékelte a helyzetet, hogy

lejáratás folyik ellenük.

Szerintük ennek forgatókönyve az elmúlt fél évben az volt, hogy „egy revolverhonlap hamis információkkal gyalázza a szervezetet, kiszivárogtatja belső anyagaikat, s az álhíreket átemelik egy ellenérdekelt zsidó szervezet médiájába, ahonnan valóságként átveszi a magyar sajtó és a nemzetközi zsidó média egy része”.

Hozzátették:

az érintettek ismeretlen tettes ellen feljelentést tettek, ám ha bárki bizonyítékokkal támasztja alá a híreszteléseket, akkor a Mazsihisz ügyvezető igazgatója késlekedés nélkül vizsgálatot rendel el.

A Blikk szerint a botrányt annak a belháborúnak a nyomán robbanthatták ki, amely a Mazsihisznél dúl a szervezet vezetése és egy belső kisebbség között. A Magyar Nemzet is beszámolt a zsidó szervezetet belülről feszítő konfliktusokról, és a hosszú idő óta meglehetősen feszült légkörről.

A lap által korábban közzétett levelezés szerint Heisler András, a Mazsihisz világi elnöke azt vetette Róna Tamás szemére, hogy korrekt viszonyt ápol a kormánnyal. A rabbitestület elnöke ezzel szemben a Heisler-féle vezetés gyenge oldalait bírálta, s szavai szerint ha továbbra is így mennek a dolgok, széthullik a közösségük. Róna Tamás úgy vélte, amennyiben Heisler irányítja tovább a magyarországi neológiát, zsidókként húsz évük sincs hátra a Kárpát-medencében.

Magyar Nemzet

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!