2020. augusztus 5.,
szerda, Krisztina napja

Széthullóban az ellenzéki összefogás

2020. július 2., csütörtök 18:19

Széthullóban van az ellenzéki összefogás az ország több településén is. Gödön trágárságig ment az ellenzéki belharc. Kisebbségbe került a momentumos polgármester, miután az ellenzék kettészakadt. A DK-LMP-Jobbik-tömb külön frakciót alakított és a Fidesszel együtt csökkentette Balogh Csaba hatalmát. Szolnokon két képviselő is kilépett az ellenzéki tömörülésből.

"Hatvan ember irányítása már jó referencia a polgármesterséghez".

Így kampányolt még tavaly Göd azóta már megválasztott polgármestere.

A közel 30 éves Momentumos politikus hiába nyerte el az ellenzéki összefogás színeiben a polgármesteri széket, a koronavírus alatt már azt mondta, ha nem váltják le a DK-s és LMP-s alpolgármestereit, akkor megnyirbálja a jogköreiket. Balogh Csaba azzal indokolta, hogy az ellenzéki alpolgármesterek sokba kerülnek, de keveset dolgoznak.

A legutóbbi testületi ülésen viszont fordult a kocka. Gyurcsány-párti alpolgármestere trágár szavakkal támadta a polgármestert. Lőrincz László szerint Balogh alkalmatlan emberileg és politikailag is a polgármesterségre.

Négy ellenzéki képviselő szerint is Balogh „autoriter vezetési modellje nem demokratikus, az elmúlt időszakban az őt támogató pártok és saját frakciótársai ellen fordult. Ezért a Jobbik, a DK, és az LMP képviselői közös frakciót alakítottak.

Az LMP országgyűlési képviselője szerint – ez az ellenzéki összefogás eredménye. Ungár Péter emlékeztetett: tovább már nem lehetett tűrni a Momentumos polgármester vezetési stílusát.

Szolnokon is darabokra hullott az ellenzéki összefogás

 

Nem csak a Pest megyei Gödön – hanem Szolnokon is darabokra hullott az ellenzéki összefogás. Ketten is kiléptek a belső harcok dúlta ellenzéki frakcióból.

Az egyik kilépő a DK önkormányzati csoportjában politizált, a másik Ligeti József, aki civilként indult, mindketten a XXI. század frakciójában voltak. Ligeti szerint az ő kilépésükkel még nem állt meg a szétesés.

Ligeti azzal indokolta kilépését, hogy a Szolnoki Többség frakciószövetség pozíciókat osztogat magának és támogatóinak, embereket nevez ki és vált le nem szakmai alapon.

A kilépések után az ellenzéki frakcióban annyian maradtak mint a kormánypártiban, ezért a balliberális ellenzéki pártok már most azért aggódnak, hogy a független képviselők miként szavazhatnak majd a Szolnokot érintő kérdésekről.

 

HírTV