2020. január 18.,
szombat, Piroska napja

Szétesőben Márki-Zay Péter mozgalma

2019. július 5., péntek 08:52

Szétesőben van Márki-Zay Péter mozgalma. Szerdán lemondott alelnöki tisztségéről Hadházy Ákos. Ezzel a héttagú vezetésből már ketten távoztak. Híradónknak Hadházy Ákos azt mondta: egyetért az elképzelésekkel, azonban szerinte jelen pillanatban a szervezet nem tudja elérni céljait.

Szétesőben Márki-Zay Péter mozgalma - erről ír a Népszava. Hadházy Ákos ugyanis szerdán lemondott a Mindenki Magyarországa Mozgalom alelnöki pozíciójáról. Ezzel a héttagú vezetésből már ketten távoztak. Nemrég távozott a vezetésből Ábrahám Júlia , aki korábban Hadházy Ákossal együtt politizált az LMP-ben. 

Hát Hadházy Ákos nem lépett ki, hanem az elnökség munkájában nem fog részt venni, ugyanúgy, ahogy Hadházy közvetlen munkatársának ismert és számító Ábrahám Júlia is. Tehát nem kilépésről van szó, hanem arról, hogy az elnökségben két új tagunk van, Hadházy Ákos és Ábrahám Júlia helyett Kaltenbach Jenő és Üveges Gábor Hernádszentandrás polgármestere vették át az elnökségi munkát, egyébként ez már több hónapja érett ez a döntés" - mondta Márki-Zay Péter.

Hadházy Ákos Híradónknak azt mondta, azért mondott le, mert nem érzi úgy, hogy a Mindenki Magyarországa Mozgalomnak esélye lenne céljai betöltésére.

Hadházy Ákos elmondta:

Lemondtam az alelnöki és az elnökségi pozíciómról, és annyit tudok mondani, mint amit a Népszavának is mondtam, hogy továbbra is tisztelem Márki-Zay Pétert és egyetértek az egyesületnek a célkitűzéseivel, de jelen pillanatban azt gondolom, hogy ez az egyesület nem valószínű, hogy el tudja érni a célját. A Népszavának egyébként több alapító tag is arról beszélt, hogy komoly belső ellentétek feszítik a szervezetet és gond van a gazdálkodással is.

HírTV