2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Szerdától lehet jelentkezni az ingyenes vonatjegyre

Hír TV

2018. június 11., hétfő 15:01, frissítve: hétfő 16:22

Szerdától jelentkezhetnek a fiatalok az ingyenes európai vonatjegyre - jelentette be az Európai Unió oktatásügyi biztosa Brüsszelben.

Navracsics Tibor kiemelte: a projekt célja, hogy minden európai fiatalnak lehetősége legyen az európai kultúra megismerésére. A programra minden uniós tagállam 18. évét betöltött állampolgára jelentkezhet. A magyar biztos hozzátette: a következő uniós költségvetési terv is bizonyítja, hogy az EU a fiatalokra akar építeni, ezért az Európai Szolidaritási Testület büdzséjét is kétszeresére, csaknem 1,3 milliárd euróra emelik.

„Lehetőségeink szerint szeretnénk több mint 350 ezer munkahelyet létrehozását segíteni. Emellett szeretnénk egy kézbe összefogni minden olyan lehetőséget, ami a fiatalok számára lehetővé teszi, hogy aktív résztvevői lehessenek a társadalomnak. Kiemeljük, hogy az Európai Segítő Önkéntesek programot 2020-tól beépítjük az Európai Szolidaritási Testületbe. Az Európai Segítő Önkéntesek program a harmadik világbeli országokba küld önkénteseket, ahol részt vehetnek a segélyprogramokban, és segíthetnek a katasztrófák utáni újjáépítésben” – jelentette ki az oktatási és kulturális biztos.

 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!