2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:15

Belföld

Szeptember 21-én indul a Kárpát-medencei Komolyzenei Fesztivál

Bonnyai Apolka zongoraművész a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt a Kárpát-medencei Komolyzenei Fesztiválról, melyet hagyományteremtő szándékkal hívtak életre.

  • Szeptember 21-én indul a Kárpát-medencei Komolyzenei Fesztivál

A zongoraművész elmondta, a férjével, dr. Bajkai István országgyűlési képviselővel hozták létre az idén első alkalommal megrendezésre kerülő Kárpát-medencei Komolyzenei Fesztivált,aminek alapvető céja bemutatmi, hogy milyen hihetetlenül gazdag zenekultúra jött létre ebben a térségben, ahol a különböző népek jelentős hatással voltak és vannak egymásra,de fontosnak tartják a további együttműködés fenntartásának erősítését is.

A fesztivál szeptember 21-én kezdődik,október 4-én zárul, a szervezők reménykednek abban, hogy ekkor még közönség előtt tudnak a fellépők játszani, hiszen ez a legfontosabb. A fesztiválnak három magyarországi helyszíne lesz, Budapest, Debrecen, Miskolc, de mellette Pozsony, Ungvár, Kolozsvár és Szabadka is helyszínül szolgál majd.

Bonnyai Apolka beszélt arról is, hogy a Kárpát-medencei Komolyzenei Fesztivál négy alappillére épül, lesznek koncertek, valamint zenetudományi konferenciák, mesterkurzus, ez utóbbit Eckhardt Gábor, Körösiné Bellák Erzsébet vezetik, mindezek mellett megrendezésre kerül az I. Kárpát-medencei Nemzetközi Zongoraverseny is. Ez utóbbira a Kárpát-medence 10-19 éves fiataljait várják, a zsűri elnöke Eckhardt Gábor lesz. A tervek szerint már itt is lesz közönség.

A fesztivál nyitókoncertjét a Zeneakadémia Nagytermében rendezik meg, neves vendégművészekkel, a Dohnányi zenekarral. Bonnyai Apolka hozzátette, maga ius készül egy Mozart darabbal erre a koncertre.

A zongoraművész elmondta magáról, a Zeneakadémián végzett, majd sikerült elnyernie egy amerikai ösztöndíjat, aminek köszönhetően például a Metrpolitan szinte valamennyi előadását megnézhette, de komolyzenei kutatásokat is végzett.

Bonnyai Apolka beszélt a további terveiról, hiszen a Kárpát-medencei Komolyzenei Fesztivál után december 2-án Korcsolán Orsolyával ad koncertet a Zeneakadémia Solti-termében., a tervek szerint egy Goldmark szvitet adnak elő. De ezt a darabot a művésznő előadja a szabadkai és az ungvári zsinagógában is.

Bonnyai Apolka szerint szerencsére egyre nagyobb a támogatottsága a komolyzenének, egyre népszerűbbé váliuk, a fiatalok is egyre inkább érdeklődést mutatnak ebbe az irányba.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Az idei európai parlamenti (EP) választáson újra döntést kell hozni a háború vagy béke kérdésében, márpedig a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten a Fidesz kampánynyitó rendezvényén.
Olyan történetet idézett fel Orbán Viktor, amitől ledöbbent a hallgatósága + videó

Olyan történetet idézett fel Orbán Viktor, amitől ledöbbent a hallgatósága + videó

A Fidesz-KDNP európai parlamenti kampánynyitóján Orbán Viktor miniszterelnök felidézte, hogy az e heti kétnapos Nemzeti Konzervativizmus Konferenciát (NatCon) három brüsszeli polgármester is megpróbálta betiltani, de a rendezvény végül lezajlott. A kormányfő most elhozta magával a betiltó határozat szövegét. Kiderült, milyen is a brüsszeli jogállamiság.
Szentkirályi Alexandra: Karácsony Gergely elnémult budapesti terveimre

Szentkirályi Alexandra: Karácsony Gergely elnémult budapesti terveimre

Karácsony Gergely elnémulva reagált budapesti terveimre. Én is elnémulnék a főpolgármester úr helyében, ha ilyen csapnivaló 4,5 év állna mögöttem városvezetőként - mondta Szentkirályi Alexandra, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje a Facebook-oldalán pénteken közzétett videóban.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!