2021. 10. 15. Péntek Teréz napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Sporthírek 22:50

Belföld

Szeptember 21-én indul a Kárpát-medencei Komolyzenei Fesztivál

Bonnyai Apolka zongoraművész a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt a Kárpát-medencei Komolyzenei Fesztiválról, melyet hagyományteremtő szándékkal hívtak életre.

A zongoraművész elmondta, a férjével, dr. Bajkai István országgyűlési képviselővel hozták létre az idén első alkalommal megrendezésre kerülő Kárpát-medencei Komolyzenei Fesztivált,aminek alapvető céja bemutatmi, hogy milyen hihetetlenül gazdag zenekultúra jött létre ebben a térségben, ahol a különböző népek jelentős hatással voltak és vannak egymásra,de fontosnak tartják a további együttműködés fenntartásának erősítését is.

A fesztivál szeptember 21-én kezdődik,október 4-én zárul, a szervezők reménykednek abban, hogy ekkor még közönség előtt tudnak a fellépők játszani, hiszen ez a legfontosabb. A fesztiválnak három magyarországi helyszíne lesz, Budapest, Debrecen, Miskolc, de mellette Pozsony, Ungvár, Kolozsvár és Szabadka is helyszínül szolgál majd.

Bonnyai Apolka beszélt arról is, hogy a Kárpát-medencei Komolyzenei Fesztivál négy alappillére épül, lesznek koncertek, valamint zenetudományi konferenciák, mesterkurzus, ez utóbbit Eckhardt Gábor, Körösiné Bellák Erzsébet vezetik, mindezek mellett megrendezésre kerül az I. Kárpát-medencei Nemzetközi Zongoraverseny is. Ez utóbbira a Kárpát-medence 10-19 éves fiataljait várják, a zsűri elnöke Eckhardt Gábor lesz. A tervek szerint már itt is lesz közönség.

A fesztivál nyitókoncertjét a Zeneakadémia Nagytermében rendezik meg, neves vendégművészekkel, a Dohnányi zenekarral. Bonnyai Apolka hozzátette, maga ius készül egy Mozart darabbal erre a koncertre.

A zongoraművész elmondta magáról, a Zeneakadémián végzett, majd sikerült elnyernie egy amerikai ösztöndíjat, aminek köszönhetően például a Metrpolitan szinte valamennyi előadását megnézhette, de komolyzenei kutatásokat is végzett.

Bonnyai Apolka beszélt a további terveiról, hiszen a Kárpát-medencei Komolyzenei Fesztivál után december 2-án Korcsolán Orsolyával ad koncertet a Zeneakadémia Solti-termében., a tervek szerint egy Goldmark szvitet adnak elő. De ezt a darabot a művésznő előadja a szabadkai és az ungvári zsinagógában is.

Bonnyai Apolka szerint szerencsére egyre nagyobb a támogatottsága a komolyzenének, egyre népszerűbbé váliuk, a fiatalok is egyre inkább érdeklődést mutatnak ebbe az irányba.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Megemlékezés Olaszliszkán

15 éve lincselték meg Szögi Lajos tanárt Olaszliszkán. A gyilkosság évfordulóján a településen emlékezik 18 órától a Mi Hazánk, a MÖM és a Betyársereg. A helyszínen van tudósítónk Csápenszky Erna. 2021. október 15.

Össze-vissza beszél Karácsony Gergely

Nacsa Lőrinc (KDNP) Híradónknak elmondta, Karácsony Gergely nemcsak miniszterelnök-jelöltként, de főpolgármesterként is megbukott. 2021. október 15.

Beindult a fűtésszezon: nő a balesetek száma

Október közepétől hivatalosan is beindul a fűtésszezon. 2021. október 15.

Legfrisebb híreink

Vezércikk: Orbán szerint plüssmacikkal nem lehet megvédeni határt

Ismét olvastunk a sorok között, akik pedig segítettek a bal- és jobboldali sajtóhírek hátterének elemzésében: Deák Dániel, aki szerint már az ellenzéki szimpatizánsok is felháborítónak tartják, amit Brüsszel a keleti vakcinákkal művel, Bayer Zsolt, aki szerint valóság nevű nagybátyánk Keletre költözött, a Nyugat pedig teljesen elveszítette realitásérzékét; Kiszelly Zoltán, aki szerint Gyurcsány Ferenc már a KISZ-ben tanulta a Machiavellizmust, a többiek az ellenzékben viszont még csak most kapizsgálják. Műsorvezető: M. Kovács Róbert.

Lehet-e jobboldali politikát folytatni a baloldalon?

A Jobbik volt alelnöke szerint, ha Márki-Zay Péter nyeri az előválasztást a DK miatt nem lesz mozgástere az ellenzéki térfélen. A Napi aktuálisban Volner János független parlamenti képviselő volt a vendégünk.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!