2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

A szabadság bolond körei

Következik:

Híradó 12:00

Szépségnapot tartottak rászorulóknak

Hír TV

2017. november 18., szombat 19:48, frissítve: szombat 20:09

A tél beállta előtt egyre több segélyszervezet hívja fel a figyelmet a hajléktalanok helyzetére. Van, ahol szoborral érzékenyítenék a társadalmat, máshol szépségnapot tartottak a rászorulóknak.

Az együttérzés szobrának hazai körútját a Magyar Máltai Szeretetszolgálat szervezi. Most Debrecenbe került az alkotás.

„Ezzel leginkább a társadalmat szeretnénk érzékenyíteni, érzékenyebbé tenni a rászoruló emberek iránt. Elsősorban a keresztény embernek az az üzenetünk, hogy lássa meg Jézust a rászoruló emberben” – mondta Szél Barnabás, a szervezet csoportvezetője.

Eközben Budapesten szépségnapot szerveztek a rászorulóknak egy hajléktalanszállón. Összesen 32-en igényeltek arckezelést, manikűrt, pedikűrt vagy hajvágást. Az intézmény minden lakójának van munkahelye, de abból szépítkezésre már nem telik. 24 szakember ajánlotta fel szolgáltatásait.

„Azt mondja Isten igéje, hogy a belső számít, nem a külső, de sajnos mi, emberek nagyon sokszor a külsőre adunk, és ha megjelenik egy hölgy egy riporton vagy egy munkafelvételi megbeszélésen, mindjárt ránéznek, és ha nem olyan külsőt mutat, amilyen az ő elképzelésük, akkor esetleg nem kapja meg azt a munkát, azt a feladatot, amelyet szeretne” – magyarázta Mohácsi Dezső teológus, fodrász.

Az önkéntesek szerint felemelő úgy adni, hogy semmilyen ellenszolgáltatást nem kívánnak cserébe. „Valahogy még őszintébb és még kedvesebb mosolyokat és szavakat kapunk vissza a vendégeinktől, akik ma hozzánk eljöttek, és nagyon jó érzés, hogy itt lehetek, és egyszerűen olyan másként fogadják a kezeléseket, és olyan sok élettörténetet hallgatunk meg, hogy egy picit azért átgondoljuk, hogy mennyire jó sorunk is van” – jelentette ki Gáspár Ágnes.

A segélyszervezetek munkáját nemcsak adománnyal, hanem munkával is lehet segíteni, a mosogatástól kezdve az áruházi gyűjtésig várják a jelentkezőket.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!