2021. július 27.,
kedd, Olga, Liliána napja

Szélsőséges liberális politikussal ünnepelt a Momentum

Hír TV

2019. május 5., vasárnap 12:10

Az egyik legszélsőségesebb európai liberális politikussal, Soros György szövetségesével ünnepelte a Momentum május 1-jét. Emma Bonino a 70-es években alapítója és működtetője volt a Sterilizációs és Abortuszinformációs Központ nevű intézménynek is. Az olasz politikus saját bevallása szerint tízezernél is több illegális abortuszt végeztek el a központban.

Európamenetre hívta a Momentum Mozgalom a szimpatizánsait május elsején. A párt politikusai együtt vonultak a Szabadság térről a Kodály köröndre, ahol többen is beszédet mondtak.

A felszólalók között volt Emma Bonino olasz politikus is, aki korábban a külügyminiszteri feladatokat is ellátta a dél-európai országban.

Az egyik legszélsőségesebb európai liberális politikussal ünnepelt május elsején a Momentum - erről már a Magyar Nemzet írt. A lap rámutatott: Bonino a ’70-es években alapítója és működtetője volt a Sterilizációs és Abortuszinformációs Központ nevű intézménynek. Az olasz politikus saját bevallása szerint több mint 10 ezer illegális magzatelhajtást végeztek el a központban. A lap szerint Bonino korábbi pártja, a Radikális Párt politikusaként az abortuszszabadság mellett a droghasználat és a szexuális kisebbségek szabadságáért is küzdött.

A politikus szoros kapcsolatot ápol Soros Györggyel is. Radikális, szabadelvű Több Európát! elnevezésű pártja a tőzsdespekulánstól 200 ezer eurós támogatást is kapott az európai parlamenti választási kampány finanszírozására - erről még márciusban írt a Pesti Srácok.

A 888.hu egy tavalyi cikkében pedig emlékeztetett: a politikus számos nyilatkozatában leszögezte, hogy támogatja a bevándorlók tömeges befogadását Olaszországba és Európába egyaránt. Sőt, ígérete szerint állampolgárságot is adna a migránsoknak.

A Momentum Mozgalom elnöke híradónak azt mondta: Emma Bonino jelenlegi tetteit kell megítélni,és nem azt, ami évekkel ezelőtt történt.

Fekete-Győr András hozzátette: azért hívták meg Boninot rendezvényükre, mert szerintük Európa-szerte elismert politikus, és az elmúlt években rengeteget tett a nők egyenjogúságáért.

Hír TV