2023. 12. 11. Hétfő Árpád napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

Szélsőséges liberális politikussal ünnepelt a Momentum

Az egyik legszélsőségesebb európai liberális politikussal, Soros György szövetségesével ünnepelte a Momentum május 1-jét. Emma Bonino a 70-es években alapítója és működtetője volt a Sterilizációs és Abortuszinformációs Központ nevű intézménynek is. Az olasz politikus saját bevallása szerint tízezernél is több illegális abortuszt végeztek el a központban.

  • Szélsőséges liberális politikussal ünnepelt a Momentum

Európamenetre hívta a Momentum Mozgalom a szimpatizánsait május elsején. A párt politikusai együtt vonultak a Szabadság térről a Kodály köröndre, ahol többen is beszédet mondtak.

A felszólalók között volt Emma Bonino olasz politikus is, aki korábban a külügyminiszteri feladatokat is ellátta a dél-európai országban.

Az egyik legszélsőségesebb európai liberális politikussal ünnepelt május elsején a Momentum - erről már a Magyar Nemzet írt. A lap rámutatott: Bonino a ’70-es években alapítója és működtetője volt a Sterilizációs és Abortuszinformációs Központ nevű intézménynek. Az olasz politikus saját bevallása szerint több mint 10 ezer illegális magzatelhajtást végeztek el a központban. A lap szerint Bonino korábbi pártja, a Radikális Párt politikusaként az abortuszszabadság mellett a droghasználat és a szexuális kisebbségek szabadságáért is küzdött.

A politikus szoros kapcsolatot ápol Soros Györggyel is. Radikális, szabadelvű Több Európát! elnevezésű pártja a tőzsdespekulánstól 200 ezer eurós támogatást is kapott az európai parlamenti választási kampány finanszírozására - erről még márciusban írt a Pesti Srácok.

A 888.hu egy tavalyi cikkében pedig emlékeztetett: a politikus számos nyilatkozatában leszögezte, hogy támogatja a bevándorlók tömeges befogadását Olaszországba és Európába egyaránt. Sőt, ígérete szerint állampolgárságot is adna a migránsoknak.

A Momentum Mozgalom elnöke híradónak azt mondta: Emma Bonino jelenlegi tetteit kell megítélni,és nem azt, ami évekkel ezelőtt történt.

Fekete-Győr András hozzátette: azért hívták meg Boninot rendezvényükre, mert szerintük Európa-szerte elismert politikus, és az elmúlt években rengeteget tett a nők egyenjogúságáért.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!