2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Cirkusztestvérek 11:00

Szél: Senki nem lesz a mi hűbérurunk

Hír TV

2018. április 6., péntek 19:40, frissítve: péntek 22:02

A jelenlegi orosz befolyás helyett a nyugati orientáció helyreállítása az LMP miniszterelnök-jelöltjének egyik kiemelt ígérete. Szél Bernadett megújuló Magyarországot ígért pártja budapesti kampányzáróján. Kiemelte a családi adókedvezmény megtartását, az egygyermekes családok támogatásának duplázását, valamint a korszerű oktatást, amelynek érdekében az ágazat költségvetését kétszeresére növelnék.

Élen járt a korrupciós ügyek feltárásában a Lehet Más a Politika, kormányon pedig az államapparátus teljes súlyával azon lesz, hogy a közpénzek szabálytalan elköltését vagy ellopását megakadályozzák, a jelenlegi kormány korrupciós ügyeit pedig feltárják – erről beszélt az ellenzéki erő társelnöke, a Fideszt éppen a trafikmutyi miatt otthagyó Hadházy Ákos pártja kampányzáróján.

„Ellenzéki képviselőként, pláne amikor még képviselő sem voltam, csak a jéghegy csúcsát lehetett kívülről látni, de a jéghegy csúcsán is olyan dolgokat találtam, mint Farkas Flóriánnak a milliárdjai, mint Tiborczéknak a hárommilliárdja, mint az Öveges-program, mint Kósa Lajos szerződései, mint Simonkának az ügyei” – emelte ki Hadházy Ákos.

Szél Bernadett miniszterelnök-jelölt legfontosabb ígéretei a nyugati orientáció helyreállítása és a megújuló energiákra való átállás. Mint mondta, mindkét cél közös szimbolikus első lépése a paksi bővítés leállítása.

„Tisztában vagyunk vele, hogy miért választotta a fejlett világ azt az utat, hogy egyre több pénzt és energiát tesznek bele abba, hogy a megújulókkal foglalkozzanak, és miért nem kötnek piszkos ügyleteket mindenféle féldiktatúrákkal annak érdekében, hogy utána politikailag kiszolgáltassák az országot. Mi nem szolgáltatjuk ki Magyarországot. Senkinek nem leszünk a szolgája, senki nem lesz a mi hűbérurunk. Mi Magyarországot a saját lábára fogjuk állítani, és ebben partnerünk lesz a nap, a szél, és partnerünk lesz a földhő, és minden olyan energiaforrás, amely a 21. században bőven rendelkezésre áll Magyarországon. Ez a mi jövőnk, erre fogunk menni” – emelte ki.

Szél Bernadett szerint a Fidesz azért blokkolja az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságát rá hivatkozva, mert attól tart, hogy a kormányra kínos dolgokba látna bele az ellenzék. „A lényeget én már megtudtam: azt, hogy ebben az országban az elmúlt években korábban soha, vagy csak évtizedekkel korábban látott orosz befolyás van újra. Erről szól a Putyinnal való folyamatos kokettálás, erről szól a paksi beruházás, erről szól az egész álhírpropaganda, amelyet a magyar kormány összekacsintva Putyin embereivel véghez visz Magyarországon” – tette hozzá a miniszterelnök-jelöltje.

Semmit rólunk, nélkülünk

Új alapokra helyezik Magyarországot – ígérte a zöldpárti politikus. A családi adókedvezményt megtartanák, az egygyermekesek kedvezményét a jelenlegi tízezer forint duplájára emelnék. A gyermekeknek stabil és megbízható oktatást ígérnek, ezért kétszeresére növelnék az ágazat költségvetését.

„A politikának ki kell szállnia az oktatásból, és pénzt kell tenni az oktatásba – ez a recept, mi erre készülünk. Erre kérünk felhatalmazást, meg arra, amit egyébként is csinálunk: hogy mindig meghallgassuk és meghalljuk, amit a fiatalok és a gyermekek üzennek. Mi zöldek vagyunk. Mi azt mondjuk, hogy semmit rólunk, nélkülünk!” – tette hozzá Szél Bernadett.

Szél Bernadett azt üzente híveinek: bármi is történik április 8-án, folytatják eddigi politikájukat.

Tekintse meg Szél Bernadett teljes beszédét:

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!