2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Fidesz-KDNP kampánynyitója

Következik:

Paláver 16:30

Szél: Élnünk kell a Petőfiék által kiharcolt lehetőségekkel

Hír TV

2018. március 15., csütörtök 16:02, frissítve: csütörtök 17:36

A magyarok már alapvető jogokkal sem rendelkeznek, és szólásszabadság sincs – ezt Szél Bernadett mondta ünnepi beszédében. Az LMP miniszterelnök-jelöltje szerint 1848-ban Petőfi Sándorék éppen azért harcoltak, hogy senkinek se kelljen visszafognia saját gondolatait se szóban, se írásban.

Taktikai szavazásra buzdította a választókat a volt jegybankelnök az LMP március 15-ei rendezvényén. Bod Péter Ákos szerint az Orbán-kormány csak akkor váltható le, ha az ellenzéki szavazók a legesélyesebb jelöltre voksolnak.

Az értékeket nem szabad feladni. A taktika, az arra vonatkozik, hogy egy előttünk álló feladatot értelmesen és hatékonyan végrehajtsunk, miközben az értékeket meg kell őrizni pontosan akkor, amikor úgy látjuk, hogy a hatalmon lévőket az érdekek mozgatják, mégpedig nagyon is szűk klikknek, körnek az érdekei mozgatják – véli Bod Péter Ákos volt jegybankelnök.

 

Az LMP miniszterelnök-jelöltje szerint, ha a '48-as forradalmárok ma élnének, akkor fellázadnának Orbán Viktor kormánya ellen. Szél Bernadett emlékeztetett, hogy a márciusi ifjak a szabadságért küzdöttek.

Petőfiék azért harcoltak, hogy ebben az országban szabadok lehessünk, szabadon beszélhessünk, szabadon dönthessünk. Hogy bárhol és bármikor elmondhassuk a véleményünket, akkor még nem volt közösségi média, de akár a közösségi médián is elmondhassuk a véleményünket, anélkül hogy valaki ki akarna minket rúgni vagy egyéb más retorziókat helyezzenek ellenünk kilátásba. Hogy ne kelljen némán tűrnünk azt, ha minket megtámadnak. És azt gondolom, hogy akkor adózunk tisztelettel a hősök előtt, hogyha élünk azzal a lehetőséggel, amit anno ők kiharcoltak ennek az országnak a számára – mondta a politikus.

Orbán Viktor elveszítette a kapcsolatot a valósággal, Magyarországból perverz ország lett – tette hozzá Szél Bernadett.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!