2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Vezércikk 05:00

Szél Bernadett nem hátrál meg a fideszes bojkott miatt

Hír TV

2018. május 8., kedd 19:52, frissítve: szerda 07:26

Nem enged a fideszes nyomásnak és nem adja fel nemzetbiztonsági bizottsági tagságát az LMP társelnöke. Szél Bernadett jelenléte miatt a fideszes képviselők korábban bojkottálták a bizottság ülését. Az alakuló ülésen még a korábbiaknál is nehezebb volt szór bírni a képviselőket.

Lovasbalesete után még mankóval érkezett a Jobbik-frakció fotózására a párt új frakcióvezetője. Az új Országgyűlésben a Jobbiké a legnagyobb ellenzéki frakció, 26 tagja van.

LMP frakció magyar és uniós zászlóval és virágokkal fotózkodott. A párt frakcióvezetője továbbra is Szél Bernadett lesz, aki megtartja tagságát a nemzetbiztonsági bizottságban is. A bizottság ülésein a Fidesz korábban azért nem vett részt, mert Szél Bernadett is ott volt.

– Kíváncsian várom, hogy hogyan állnak a munkához, továbbra is szabotálni fogják-e vagy esetleg stílust váltanak és elkezdenek dolgozni.
– Ha szabotálják Ön enged?
– Nem.
– Miért nem? Okos enged.
– A magam részéről azt tudom mondani, hogy a nemzetbiztonsági bizottság az Országgyűlés egyik legfontosabb bizottsága. Ha engem átvilágít az Államvédelmi Hatóság és az én átvilágításom negatív, magyarul azt jelenti, hogy teljesen tiszta vagyok és a frakcióm engem delegál, akkor jogom van ott lenni az üléseken – mondta Szél Bernadett.

Az MSZP-ből ismét Hiller Istvánt választották meg az Országgyűlés alelnökének.

– Mit szólt a kinti tüntetéshez, mennyire zavarta ez meg az alakuló ülésnek a méltóságát?
– Én azt szeretem, amikor az emberek kifejezik a véleményüket, most az volt a véleményük amit megtettek, amit hangoztattak, tehát én tisztességes dolognak tartom, hogy eljöttek és gondolom ma este is ez lesz – mondta a szocialista politikus.

Kocsi Máté, a Fidesz frakcióvezetője az alakuló ülésen nem állt szóba az újságírókkal.

A KDNP részéről azonban a régi-új frakcióvezető megerősítette: a demográfiai kérdések lesznek a következő ciklus legfontosabb feladatai.

„A családok ügye, nyilván ez a legfontosabb, ezen túl a szociális kérdések, a világnézeti kérdések, hiszen világnézeti párt vagyunk” – mondta Harrach Péter.

Az új Országgyűlés csütörtökön tartja következő ülését, ekkor választják negyedszer is miniszterelnöknek Orbán Viktort.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!