2023. 12. 04. Hétfő Borbála, Barbara napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Sajtóklub 14:05

Belföld

Szél Bernadett legemlékezetesebb cirkuszai - így emlékszünk majd a bukott képviselőre - VIDEÓK

Szél Bernadett az egyike azoknak, akik óriásit buktak a választáson, és nem lesznek tagjai az országgyűlésnek. Szél 2018-ban még az LMP társelnöke volt, az elmúlt években csak hisztijeivel próbált kitűnni, most a Momentum adott neki biztos bejutónak gondolt helyet, de kiderült a választók nem voltak vevők a cirkuszra, így a nyugalmat és biztonságot képviselő Menczer Tamást a Fidesz-KDNP jelöltjét választották meg Pest megye 2.számú választókerületében.

  • Szél Bernadett legemlékezetesebb cirkuszai - így emlékszünk majd a bukott képviselőre - VIDEÓK

Szél Bernadett az egyike azoknak a politikusoknak akik kibuktak az országgyűlésből, miután vereséget szenvedett a Budaörs-Budakeszi központú választókerületben.

Az egykori LMP-s politikus a Momentum színeiben indult egyéniben a Fidesz-KDNP politikusa Menczer Tamás ellen a Pest megye 2. számú választókerületében ahol a szavazatok 44,10 százalékát szerezte meg és mivel egyéniben vereséget szenvedett így a parlamenti helyét is elvesztette. A baloldal listáján a Momentum színeiben mindössze a 206. helyen szerepelt, mert abban bízott, hogy egyéniben le tudja győzni a Fidesz-KDNP jelöltjét.

A 2011-es tisztújításakor az LMP-kongresszus választmányi szóvivővé választotta. Parlamenti mandátumát 2012. február 2-án országos listáról, kongresszusi döntés nyomán szerezte Kaufer Virág lemondását követően.

2013 ÉS 2018 KÖZÖTT A PÁRT NŐI TÁRSELNÖKE, ELŐBB AZ ALAPÍTÓ SCHIFFER ANDRÁS, MAJD HADHÁZY ÁKOS MELLETT.

A 2014-es országgyűlési választáson az LMP országos listájának 2. helyén szerepelt, emellett Pest megye 2. választókerületében indult egyéni jelöltként. A választáson az országos listáról szerzett mandátumot. A 2018-as magyarországi országgyűlési választáson pedig már ő volt az LMP miniszterelnök-jelöltje.

Az ígéretesnek tűnően induló karrier azonban csúfos bukásba torkollt. Miután Szél és Hadházy feladták az LMP függetlenségét és a párt kongresszusának döntésével ellentétben elkezdtek visszaléptetésekről egyezkedni, a választáson az LMP hatalmasat bukott. Szél sem nyert egyéniben, az árulásért dühös LMP tagok pedig eltiltották a párttisztségek betöltésétől, mire Szél durcásan kilépett. 

Ezután Szél már csak a botrányokozással foglalkozott, és valószínűleg nem is marad meg róla több az emberek emlékezetében, mint az MTVA-nál bemutatott előre eltervezett szánalmas cirkusz. 

Idézzük fel például azt, amikor az MTVA-hoz megpróbáltak betörni Hadházy Ákossal. 

A legtöbben azonban valószínűleg Kunhalmi Ágnessel közös számára emlékeznek, amikor Kunhalmi eljátszotta, hogy nekifut egy ajtónak, Szél pedig eljátssza, hogy megijed. Mindezt, persze, élőben közvetítették.

És végül, de nem utolsósorban - így rappel Szél Bernadett

Úgy tűnik, ezeknek a jeleneteknek búcsút kell mondanunk. Kár, sokat nevettünk rajtuk.

Fotó: Polyák Attila - Origo

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A DK is beállt Pécs polgármestere mögé + videó

A DK is beállt Pécs polgármestere mögé + videó

A balliberális polgármester DK-hoz való viszonyát jellemzi, hogy amikor Dobrev Klára tartott lakossági fórumot a városban, órákra megszakította az éppen zajló közgyűlést, mert feltétlenül meg akarta mutatni magát a hallgatóság soraiban.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!