2018. március 17.,
szombat, Gertrúd, Patrik napja

Szél Bernadett kikérte a Soros-tervet

2017. október 11., szerda 16:45, frissítve: csütörtök 23:35

Közérdekűadat-igénylést adott be, hogy tisztázza, valóban létezik-e a Soros-terv.

A nemzeti konzultáció tévéreklámja a közpénzen finanszírozott kampányban Soros-tervet emleget. A propagandafilm szerint a milliárdos üzletember évente egymillió bevándorlót telepítene az unió tagországaiba.

A sorosozás volt a téma a nemzetbiztonsági bizottság zárt ülésén is, ahol az ellenzéki képviselők a terv létezését vonták kétségbe.

„Nekem egy kérdésem volt, hogy a terv létezik-e. Ha igen, akkor azt meg tudják erősíteni a jelen lévő szolgálatok, hatóságok? Elég lett volna nekem egy igen vagy egy nem. És ha igen a válasz, akkor szeretném részleteiben látni” – fogalmazott a Jobbik szóvivője, Mirkóczki Ádám.

Az LMP is kíváncsi a kormány által hangoztatott tervre. A párt társelnöke ezért közérdekűadat-igénylést nyújtott be.

„Ha nem kapom meg közérdekűadat-kérésben a Soros-tervet, azt úgy értelmezzük, hogy nincsen, és kormányzati propagandát hallgatunk-látunk folyamatosan közpénzből finanszírozva” – nyilatkozta Szél Bernadett.

A bizottság szocialista elnöke szerint nem létezik efféle terv. „Számomra világos, hogy nincsen Soros-terv. Ma is hosszú időn keresztül zárt ülésen vitatkoztak a képviselőtársaim egy olyan kérdésről, amely ebben a formában – a napnál világosabb – nem létezik, kizárólag a Fidesz pr-kommunikációjában van. Nincsen Soros-terv, nem szükségszerű róla nemzeti konzultációt folytatni, és nem szól másról, mint a figyelemelterelésről” – mondta Molnár Zsolt.

A bizottság fideszes alelnöke szerint viszont politikai balhét akarnak kelteni az ellenzéki képviselők, ezért vonják kétségbe a terv létezését. Németh Szilárd szerint „egyetlenegy célja és mozgatórugója van, ez pedig Soros György tervének a beteljesítése Magyarországon”.

A kormány októberben indította el az újabb Soros-ellenes nemzeti konzultációját.