2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Európai Híradó

Következik:

Globál 04:20

Szél Bernadett belenézhetett, de csalódnia kellett

Hír TV

2017. december 12., kedd 18:48, frissítve: kedd 21:39

A paksi bővítés egy elavult ütemtervébe olvashatott bele az LMP miniszterelnök-jelöltje, az újba nem. Szél Bernadett a betekintést követő sajtótájékoztatón közölte: az általa most átnézett ütemterv azért nem hatályos, mert azt már módosították. Az ellenzéki politikus szerint a költségekről se tudott meg semmit abból a dokumentumból, amit a Miniszterelnökségen elolvashatott.

„Összességében úgy látom, hogy a magyar adófizetők nagyon rosszul fognak járni ezzel a projekttel. Nem véletlen, hogy egy minisztertől megkérdezem, hogy mit, mikor és mennyiért kapunk a pénzünkért, ha Paks II.-ről beszélünk, és a miniszter gyakorlatilag eltitkolja előlem azokat a költségvetési részeket, amelyek kapcsán ellenőrizni tudnám, hogy az elmúlt években ki, milyen címszó alatt és mennyit költött” – emelte ki az LMP miniszterelnök-jelöltje.

Ha az unió is rábólintott

A paksi bővítésért felelős államtitkár elismerte, hogy a Paksi Atomerőmű bővítése nem az eredeti tervek alapján valósul meg. Aszódi Attila szerint azonban a módosított ütemtervet csak akkor tudják megmutatni Szél Bernadettnek, ha már az unió is rábólintott a módosításokra.

„Képviselő asszony a hatályos műszaki mellékletbe tekintett be. Ugyanakkor hozzá kell tennem, hogy ennek a módosítása folyamatban van, mint ahogy többször tájékoztatást adtunk erről. Például a nemzetbiztonsági bizottság október 12-i ülésén. A projekt ütemezése az EU-s folyamatok figyelembevételének érdekében átdolgozás alatt van” – közölte Aszódi Attila.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!