2021. 09. 16. Csütörtök Edit napja
Jelenleg a TV-ben:

Vetítő

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

Székelyföldi Imahét

A megtérés és a változás fontosságát hangsúlyozták és imádkoztak különböző felekezetű keresztények a hét minden napján Székelyföldön is. Az idei imahét szimbóluma a hajó volt.

Refomátus lelkész hirdeti Isten igéjét római katolikus plébános és a házigazda unitárius hitű emberek templomában és áldásával Székelyudvarhelyen. A város tükrözi az erdélyi magyarság felekezeti összetételét, mely fele részben római katolikus, a másik fele pedig református és unitárius – mondja Tamás Barna plébános.

Amikor elindulunk egymás templomába, olyan, minthogyha bontogatnánk a múltban a különböző felekezetek által épített választófalakat – hangsúlyozta prédikációjában Bekő István református lelkész. Aki ugyanakkor felhívja a figyelmet arra, hogy Európa a hitetlenség, a fásultság és az elhidegülés betegségeitől szenved. A megtérés és a megváltozás fontosságát hangsúlyozta lelkész, amely kizárólag Isten munkájával érhető el.

Az elmúlt héten számos székelyföldi templom bekapcsolódott a világegyház istentiszteletibe, és a kereszténységért imádkoztak. Ugyanazokról az igékről hallottunk Csíkszeredában is, amiről Londonban, Párizsban vagy Budapesten hallanak az emberek. Az idei imahét, mélynek szimbóluma a hajó volt ma zárult.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

A Jobbik elnöke ribilliónak nevezte a 2006-os drámai eseményeket

Megdöbbenve állnak Jakab Péter kijelentése előtt a Jobbik korábbi tagjai. Novák Előd, a párt alapítója a Magyar Nemzetnek azt mondta: 2006-ot ribilliónak nevezni a magyar ellenállás megcsúfolása. 2021. szeptember 16.

Orbán Viktor: A Gyurcsány-korszak akar visszatérni

Megtartotta évadnyitó kihelyezett frakcióülését a Fidesz–KDNP-frakciószövetség. 2021. szeptember 16.

Jelentősen nőtt az elfogott határsértők száma

Emelkedik az afgán állampolgárok aránya, és egyre intenzívebbé válik az embercsempészek tevékenysége. 2021. szeptember 15.

Legfrisebb híreink

Mozaik: Modern és hatékony fogyás-program

A Mozaikban elmentünk egy fotókiállításra, az esti Bayer Leverkusen - Ferencváros Európa-liga mérkőzés kapcsán a helyszínről kapcsoltuk kollégánkat és eljött hozzánk a Játékszín igazgatója, Bank Tamás.

Műsorok

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.

Sajtóklub - ajánló

Egyedi hangvételű elemzés újságírókkal. Hétfő esténként 21.05-től a Hír TV műsorán.

Publi Cafe - ajánló

A hétköznaponként jelentkező Publi Cafe politológusok és publicisták segítségével vizsgálja politika és a média szerepét. 20 óra 5 perctől.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!