2020. május 30.,
szombat, Janka, Zsanett napja

Száznál is több fertőzött és öt halott a fővárosi fenntartású idősotthonban

Hír TV

2020. április 9., csütörtök 18:10

Ötre emelkedett a fővárosi fenntartású Pesti úti idősotthonban koronavírus miatt elhunyt betegek száma, a fertőzöttek pedig már 100-nál is többen vannak. Az országos tisztifőorvos csütörtök délután személyesen látogatott az intézménybe, a betegeket pedig ezután elszállították onnan. Karácsony Gergely vitatja a felelősségét, a Fidesz azonban szigorú vizsgálatot követel az ügyben.

Karácsony Gergely főpolgármester szerint mindent elkövettek a járvány terjedése ellen a fővárosi fenntartású idősotthonokban. A Pesti úti intézményben mégis sokan megfertőződtek. A bentlakók közül pedig csütörtökre már öten belehaltak a fertőzésbe.

Reggelre tovább romlott a helyzet az intézményben. Az országos tisztifőorvos megdöbbentőnek nevezte, hogy csak ebben az idősotthonban már százan kapták el a koronavírust. Müller Cecília kiemelte az intézményfenntartó felelősségét, valamint hozzátette, hogy személyesen ellenőrzi a védekezést az idősotthonban, a szakemberek pedig már napok óta vizsgálódnak.

Csütörtök délután a tisztifőorvos látogatását követően mentőautók érkeztek a helyszínre, és elkezdték elszállítani a fertőzötteket. A betegeket az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetbe vitték. A Hír TV tudósítója a helyszínen drámai helyzetről számolt be.

Eközben Karácsony Gergely a kormányra mutogat. Miután a főpolgármester szerdán részt vett a kormányülésen, csütörtökön már arról írt közösségi oldalán, hogy a főváros nem kapja meg a védekezéshez szükséges információkat. Korábban pedig arról számolt be, hogy a Fővárosi Védelmi Bizottság rendkívüli vizsgálatot tartott több, a Fővárosi Önkormányzat fenntartásában működő idősotthonban, ahol az előírásoknak megfelelően mindent rendben találtak.

A kormánypátok szigorú vizsgálatot követelnek, hogy kiderüljön, milyen felelőssége van a fenntartónak az intézményben kialakult helyzetben.

Hollik István szerint az önkormányzat számos olyan hibát követett el, ami hozzájárulhatott ahhoz, az intézmény gócponttá vált a koronavírus-járványban.

Sokkoló látvány a Pesti úti idősek otthonánál

Ellepték a mentőautók a Pesti úti idősotthont

Már öten haltak meg a fővárosi fenntartású idősotthonban

A Pesti úti idősek otthonában már több mint százan fertőződtek meg

Hollik: A főpolgármester szerint mindenki más hibás, csak ő nem

Hír TV