2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Vezércikk 14:00

Belföld

Százmilliós BKV-pályázatot ítélt oda Karácsony egy cégnek, amely a tender kiírásakor még nem is létezett

Az egy éve sem létező cég, hogy, hogy nem, Leisztinger Tamáshoz, Tüttő Kata főpolgámester-helyettes volt élettársához köthető – derül ki a Privátbankár cikkéből.

  • Százmilliós BKV-pályázatot ítélt oda Karácsony egy cégnek, amely a tender kiírásakor még nem is létezett

A főváros április 28-án írt ki közbeszerzési eljárást használt alacsony padlós autóbuszok bérlésére. Az eljárást még a járvány első hullámának idején le is bonyolították, de a részletekre csak most derült fény.

A nyertes kiléte nemcsak első, de sokadik ránézésre is meglepő”

– áll a Privátbankár cikkében.

A kiírás szerint a BKV 6 darab, maximum 12 éves légkondicionált autóbuszt bérelt volna 12 hónapra. Ha belegondolunk, ez jó üzlet lett volna olyan busztársaságoknak, amelyek a turizmus kiesése miatt nem tudták hasznosítani flottájukat, Karácsony pedig ezzel megmenthet legalább egy fuvarozótársaságot az anyagi csődtől, win-win. Nyilván majd jelentkeznek a busztársaságok.

Az ajánlattételi határidőig, május 25-ig jelentkezett is két ilyen vállalat, a harmadik pedig a titokzatos, budapesti székhelyű CR-Facilities Vagyongazdálkodó Zrt. volt, amelyről korábban még nem igazán hallottak a buszos szakmában.

Ez nem véletlen: a cég nemhogy nem foglalkozott korábban buszokkal, a pályázat kiírásának időpontjában még nem is létezett.

A BKV Zrt. természetesen a legkedvezőbbnek utóbbi cég ajánlatát találta, így ezzel a társasággal kötötte meg a bérleti szerződést, melynek összértéke az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent hirdetmény alapján nettó 342,72 millió forint.

A CR-Facilities Zrt.-t idén május 11-én alapították, és pontosan 7 nappal azelőtt, május 18-án, jegyezte be a cégbíróság, hogy lejárt volna a BKV tenderének ajánlattételi határideje. Véletlen egybeesés.

A vállalat cégkivonata szerint a vezérigazgató egy vecsési magánszemély, Tóth Erika, aki az Opten adatbázisa alapján ezenkívül más társaságban sem tulajdonosként, sem vezető tisztségviselőként nem érdekelt.

Tehát ott tartunk, hogy egy Tóth Erika nevű vecsési hölgy alapít egy busztársaságot a semmiből május közepén, majd egy hét múlva a BKV vezetői összecsapják a tenyerüket, és azt mondják: Te leszel a nyertes, Erika!

Szerencsére a cégbírósági papírok már árulkodóbbak: hogy, hogy nem,

a vállalatot alapító cégek kapcsolatait viszonylag könnyen vissza lehet fejteni Leisztinger Tamás baloldali oligarcháig.

888.hu

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A pécsi buszok járműcseréje bíróságon végződött + videó

A pécsi buszok járműcseréje bíróságon végződött + videó

Április 30-án hirdeti ki másodfokú határozatát a Pécsi Ítélőtábla, a buszos ügy néven ismert perben. A vádirat szerint az eredeti árnál 666 millió forinttal többért vett Pécs használt tömegközlekedési járműveket. Első fokon a vádlottakat felmentették.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Megvan Csire Zsuzsi temetésének időpontja

Megvan Csire Zsuzsi temetésének időpontja

A múlt hétfőn elhunyt Csire Zsuzsi, a szívbeteg debreceni lány. A tragédiát követően, pénteken az édesanyja a közösségi oldalán tette közzé, hogy mikor lesz a fiatal lány végső búcsúztatása - írja a haon.hu.
Orbán Viktor: Június 9-én európai választás, nyerjük meg ezt is! + videó

Orbán Viktor: Június 9-én európai választás, nyerjük meg ezt is! + videó

Húsz éve minden európai választást megnyertünk. Mi vagyunk Magyarország és Európa legsikeresebb politikai közössége. Nem tűzhetünk ki kisebb célt, azt javaslom, nyerjük meg ezt is – fogalmazott Orbán Viktor miniszterelnök abban a videóban, amelyet a közösségi oldalára töltött fel, és amely egy részlet a kormánypártok pénteki európai parlamenti kampánynyitóján elhangzott beszédből.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!