2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Szatmáry: Veszélyes a bérunió

Hír TV

2018. február 19., hétfő 18:06, frissítve: hétfő 18:18

Veszélyesnek tartja a vállalkozásfejlesztési bizottság kormánypárti többsége a béruniót, ezért elutasították a Jobbik javaslatának tárgysorozatba vételét.

A testület fideszes alelnöke szerint a magyar gazdaságpolitika tudja megfelelően alakítani a béreket, és a fizetések uniós összehangolását célzó javaslat valójában csak egy kampányfogás.

Szatmáry Kristóf volt egyébként az a kormánypárti politikus, akinek családi cégénél feketemunkásokat talált az adóhivatal tavaly júniusban. A szabálytalanságot a politikus a könyvelőre fogta.

A bérek bármiféle, hogy úgy mondjam, központi brüsszeli kezelése egy csomó olyan kérdést vet föl. ami káros a magyar gazdaságpolitikára. Ugyanis aki bérekről beszél, az előbb-utóbb adókról is beszél. Hiszen a béreknek az egyik fontos része az adó, illetve a bevételek kérdése, és semmiképpen nem szeretnék még uniós hatáskörben adókohéziót. Ez a mi véleményünk szerint csak negatívan hathat Magyarországra. A célokkal valamilyen szinten egyetértünk, de az eszközt veszélyesnek látjuk – nyilatkozta Szatmáry.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!