2023. 12. 03. Vasárnap Ferenc, Olívia napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

Szanyi: Megbukott a Fidesz aláírásgyűjtő akciója

Az MSZP szerint politikailag és morálisan is megbukott a Fidesz rezsicsökkentés melletti aláírásgyűjtő akciója. Zsigó Róbert válaszában közölte, a Fidesz központilag nem adott pénzt a rezsicsökkentést támogató aláírások gyűjtéséért, de a helyi politikusok a saját pénzükből jutalmazhatták a munkát.

Szanyi Tibor a Fidesz Lendvay utcai székháza előtt emlékeztetett: a Hvg.hu egy hangfelvételre hivatkozva azt írta, volt, ahol szignónként 100 forintjába került a Fidesznek az akció, és több településen szervezetten vetik be a fiatalokat. Az MSZP-s képviselő ezért az aláírási ívek megsemmisítésére szólította fel a nagyobbik kormánypártot.

„Mi úgy látjuk, hogy a Fidesz rezsicsökkentési aláírásgyűjtése politikai értelemben mindenképpen megbukott, hitelét vesztette, amúgy is egy teljesen felesleges mutatvány volt, hiszen mind a szocialista párt, mind az emberek természetesnek tartják, ha van lehetőség, akkor igenis csökkenteni kell a rezsit, mi egyébként egyetértünk a rezsicsökkentéssel, annak elvi lényegével, de a lehetőségekhez képest ezt kevésnek tartjuk és igazságtalannak is” – mondta Szanyi Tibor.

MSZP-s aktivisták zavarták meg a Fidesz sajtótájékoztatóját

A Fidesz szóvivője az MSZP székháza előtt válaszolt Szanyi Tibornak. Zsigó Róbert közölte, a Fidesz központilag nem adott pénzt a rezsicsökkentést támogató aláírások gyűjtéséért, de a helyi politikusok a saját pénzükből jutalmazhatták a munkát. A sajtótájékoztatót több MSZP-s aktivista és Török Zsolt, a szocialisták szóvivője zavarta meg. Százforintos érméket dobáltak a fideszes politikus lábához, és transzparenseket tartottak a feje mögé. Zsigó Róbert a Zuschlag-ügyről is beszélt. Azt kérdezte Mesterházy Attilától, hogy tudott-e arról, hogy 72 millió forintot loptak el Zuschlagék attól a minisztériumtól, amelynek ő az államtitkára, Gyurcsány Ferenc pedig a minisztere volt.

„Ha észrevette, akkor az is kérdés, hogy jelezte-e a főnökének, az akkori miniszternek, Gyurcsány Ferencnek, vagy csak szolgain hallgatott, és azokat az utasításokat követte, amelyeket Gyurcsány Ferenc, a főnöke adott neki. Ha pedig nem vette észre, hogy egy bűnszervezet beköltözött a Gyurcsány–Mesterházy minisztériumba, akkor joggal vetődhet fel a kérdés, hogy ettől nagyobb feladatot is meg tud-e oldani, el tud-e vállalni” – mondta Zsigó Róbert.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Üzenet David Pressmannek + videó

Üzenet David Pressmannek + videó

Nem igaz, hogy Magyarországon antiszemitizmus lenne - jelentette ki Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár a Bayer show-ban, David Pressman amerikai nagykövet azon szavaira, miszerint a kormány az antiszemitizmust bátorítja.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!