2021. 11. 27. Szombat Virgil napja
Jelenleg a TV-ben:

Csörte - A nap vitája

Következik:

Hírek 14:00

Belföld

Szánthó Miklós: Továbbra is igaz a mondás, hogy „együtt erő vagyunk, szerteszét gyengeség”

Az önkormányzati választások eredményének megismerése után az elmúlt két napban azt a két, látszólag egymásnak ellentmondó értelmezést hallani, az egyik, hogy továbbra is a Fidesz az ország legerősebb és legnépszerűbb pártja, a másik pedig az, hogy a kormánypárt elvesztette Budapestet és az ellenzék a fővárosban áttörést ért el. Erről Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója beszélt az elemző- és kutatóintézet által szervezett keddi konferencián.

Szánthó Miklós úgy fogalmazott, nincs kizárva, hogy a természetes állapothoz történő visszarendeződés történik, ugyanis azt látni, hogy a főváros az baloldali, balliberális beállítottságú, míg a vidék jobboldali szimpatizáns.

Ezt támasztják talán alá a nemzetközi trendek is. Sokat beszélünk a globalizmus, a lokalizmus, a kozmopolita, illetve a lokális, a helyi életérzés ellentétéről a világpolitikában és sok olyan magyarázat van, hogy úgy fog alakulni a jövő politikai megosztottsága, hogy lesznek a nagyvárosok, amelyek nyitottak, befogadók, liberálisok és van a jó értelembe zárkózottabb, a helyi értékekhez ragaszkodó vidék, ennél fogva konzervatívabb – mutatott rá az Alapjogokért Központ igazgatója.

Szánthó Miklós közlése szerint a számok valóban azt mutatják, hogy a Fidesz továbbra is az ország legerősebb pártja.

A Fidesz-KDNP jelöltjei, listái országosan 53, illetve 52 százalékot kaptak, azaz különösebb elmozdulás – akár a tavaszi EP-választásokhoz, vagy a tavalyi országgyűlési választásokhoz képest – nem történt, sőt a Fidesz-KDNP talán erősödött is.

A Két nappal október 13. után elnevezésű, az önkormányzati választásokat értékelő konferencia célja, hogy tisztázza a politikai ellentmondásokat tisztázza és megpróbálja feloldani. Szánthó Miklós elmondta, bármi is legyen a politikai eredmény továbbra is igaz a mondás, hogy „együtt erő vagyunk, szerteszét gyengeség”.

(A konferencián beszédet mond Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és értékelést tart Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke is)

 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Az ünnepi időszakban a tűzesetek száma akár a duplájára is nőhet

A katasztrófavédők látványos bemutatóval hívták fel a figyelmet az adventi időszak veszélyeire. 2021. november 27.

Rákay Philip: A teljes hatpárti koalíció cápázik

A kirakatfiúk takarásában jönnek majd Gyurcsány emberei és mindent kirámolnak, éppen úgy, ahogy 2010 előtt tették - fogalmazott Rákay Philip a Városháza-üggyel kapcsolatban. 2021. november 27.

Tíz százalék

Bayer Zsolt publicisztikája a Magyar Nemzetben. 2021. november 27.

Legfrisebb híreink

Átadták a Lovas István sajtódíjat

A Lovas István Társaság minden évben kitünteti azt az újságírót, aki következetesen, és magas szinten képviseli a nemzeti-konzervatív értékeket.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!