2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:35

Számonkérhetőek lesznek a pártok Törley szerint

Hír TV

2018. január 29., hétfő 09:01

A kormánnyal való együttműködés híján azokkal a pártokkal fogtak össze, akikkel egyetértenek az oktatás fejlesztésének ügyében – erről a Tanítanék Mozgalom képviselője beszélt a Reggeli járatban.

Törley Katalin azt mondta, az egyeztetéseken a Jobbik is részt vett, az általuk benyújtott módosító javaslatokkal azonban a többi párt nem értett egyet. A szakember szerint azért jelentős a most kihirdetett irányelveket tartalmazó dokumentum, mert az alapján később számon kérhetőek lehetnek az azt támogató pártok.

Az, hogy ez jól működjön, az azt igényli, hogy kormányokon átívelő és a napi politikai hullámzásokon és csatározásokon túlmutató koncepciók szülessenek meg. Ez az ellenzéki demokratikus összefogás, ez a közös alap most erre valamiféle garanciát nyújt, egy esetleges kormányváltás esetére. Úgy látjuk, a három hónapos munka során, amit az oktatói hálózattal együtt végeztünk el, hogy erre van most garancia, illetve hogyha mégsem úgy történne, akkor joggal kérhetjük majd számon mindazt, amit a pártok megígértek nekünk – mondta el Törley.

Tekintse meg a teljes beszélgetést!

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!