2023. 12. 03. Vasárnap Ferenc, Olívia napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Globál 09:15

Belföld

Számlán a „fegyverpénz”

A rendvédelemben hivatásos jogviszonyban állók számlájára 2022. február 10-én átutalták a "fegyverpénzt". Magyarország Kormánya ezzel a jelentős, egyszeri juttatással is elismeri a hivatásos szolgálatot ellátók hazánk kiegyensúlyozott közrendje és közbiztonsága, határaink védelme, és az új koronavírus járvány elleni védekezés érdekében végzett elkötelezett munkáját.

  • Számlán a „fegyverpénz”

A "fegyverpénzt" a Belügyminisztérium és irányított szervei 58 054 hivatásos állományú tagjának utalták át. A hat havi illetménynek megfelelő juttatásban főszabályként az aktív szolgálatot ellátó hivatásos állományúak részesültek.

A Kormány családbarát politikájával összhangban a juttatásban azok a hivatásos állományúak is részesültek, akik jelenleg gyermekgondozás céljából vannak távol szolgálati helyüktől. A próbaidejüket töltők a próbaidő eredményes letöltését követően kapják meg a "fegyverpénzt".

A hivatásos állomány illetménye 2022. január 1-jétől 10 százalékkal emelkedett, ezt az intézkedést követte a "fegyverpénz" átutalása. A Kormány két intézkedése azt jelenti, hogy a hivatásos állomány idén közel 197 milliárd forinttal több pénzt visz haza, mint 2021-ben.

Kiadó: Belügyminisztérium

MTI - OS

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!