2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Szakács: Mulasztott az MNB

Hír TV

2017. november 6., hétfő 12:41, frissítve: hétfő 13:48

A Magyar Nemzeti Bank és a pénzügyi felügyeletek felelősségét firtatja a szocialista párt a devizahitel-károsultak és a brókerbotrány károsultjainak ügyében.

Az MSZP szerint a helyzeten csak egy kormányváltás segítene, a Fidesz-kormány ugyanis minden javaslatukat elutasítja.

A párt frakcióvezető-helyettese azt mondta, több devizahiteles szervezettel egyeztettek, és mától országszerte fogadóórákat tartanak a károsultaknak, ahol különböző megoldásokat javasolnak nekik.

„A pénzügyi felügyelet mulasztott akkor, amikor nem végezte el a feladatát, nem ellenőrizte, vagy nem megfelelően ellenőrizte a brókercégeket. Ugye emlékezzünk vissza 2015 január, február, márciusában három pénzügyi szolgáltató, a DRB bank, a Budacash és a Quaestor dőlt össze, több százmilliárd forint kárt hagyva maga után, és több tízezer károsultat. Tette ezt úgy, hogy szoros felügyelet alatt állt a pénzügyi felügyelet által. 2014 decemberétől 2015 januárjáig a pénzügyi felügyelet kinn ült például a Quasetornál, nem tudjuk, hogy milyen megállapodásokat tett. Egy biztos, egy hónappal később összedőlt egy 220 milliárdos cég, 32 ezer károsultat hagyott maga után” – mondta el Szakács László.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!