2020. augusztus 6.,
csütörtök, Berta, Bettina napja

Szakács Árpád kapta az idén a Lovas István Sajtódíjat

2019. november 21., csütörtök 22:20

Szakács Árpád kapta az idén a tragikus hirtelenséggel elhunyt Lovas István jobboldali publicistáról elnevezett sajtódíjat. Az elismerést a Lovas István Társaság alapította, amelyet évente egyszer nyerhet el egy olyan újságíró, aki azt az értéket képviseli munkájában, mint Lovas István.

Ünnepélyes keretek között adták át idén először a Lovas István Társaság által megalapított Lovas István Sajtódíjat. A tavaly júniusban tragikus hirtelenséggel, 72 éves korában elhunyt jobboldali publicista, a Sajtóklub állandó tagja volt. A fordító és politológus életműve előtt is tisztelegve adták át - a nevével fémjelzett elismerést.

A Lovas István Társaság elsődleges célja az újságíró szellemi örökségét ápolni, gondozni, és bemutatni, milyen szakmai és erkölcsi mércét képviselt ő. - erről beszélt a díjátadón a Társaság elnöke. 

Újságíróként nem szabad öt elfelejtenünk hiszen akiknek barátja volt azok úgy sem felejtik el soha. Egy rendkívüli baráttól búcsúztunk 2018 júniusában és aztán amikor közeli barátjaként megpróbáltuk feldolgozni a veszteséget elhatároztuk, hogy nem hagyhatjuk feledésbe merülni az ő emléket. Azt az örökséget azt az újságírói magatartást, amit csak tanulni lehetett tőle

- mondta a Lovas István Társaság elnöke, Kondor Katalin. 

A Lovas István Sajtódíjat elsőként Szakács Árpád újságíró kapta meg. A nívós díj mellé azonban érkezett egy másik felajánlás is.

Értesülve a rendezvényünkről Devecser polgármestere Ferenczy Gábor a város különdíját szeretné átadni Szakács Árpádnak

- tette hozzá Kondor.

A díjátadás után Szakács Árpád megható köszönő beszédet mondott.

Jobban szerettem volna nem megkapni ezt a díjat. Ezt a Lovas István díjat. Sokkal jobb lett volna hogyha Lovas István itt van kötöttünk az ő munkája az ő munkabírása pótolhatatlan mind máig. Életemre nagyon nagy hatással volt már gyerekként és nagyon nagy dolognak tartom, pályafutásom csúcsának, hogy méltónak találtak erre a díjra

- fogalmazott Szakács Árpád, újságíró.  

A Lovas István-sajtódíjat évente egyszer nyerheti el egy olyan újságíró, aki azt az értéket képviseli a munkájában, amit egész életében Lovas István.

HírTV

 

x
Rendkívüli hír