2020. február 26.,
szerda, Géza napja

Szájer: A kormány számára a magyar és európai polgárok védelme az első

Hír TV

2019. március 31., vasárnap 11:42, frissítve: vasárnap 13:46

A Fidesz addig érdekelt az Európai Néppárt sikerében, ameddig az eredményesen tudja alakítani Európa jövőjét - mondta a nagyobbik kormánypárt ep-képviselője a Bayer Show-ban. Szájer József hangsúlyozta, a kormány számára a magyar és európai polgárok védelme az első.

„Nem mi kezdtünk el ugrálni, hanem néhány apró pártocska az európai néppárt perifériáján” – az Európai Néppártban vannak néhányan, akik nem szeretnék, ha a Fidesz május 26. után is meghatározó erő lenne a pártcsaládban. Erről a Fidesz európai parlamenti képviselője beszélt a Bayer show-ban. Szájer József hangsúlyozta, a Fidesz tisztában van az identitásával, és ennek megfelelően keres szövetségeseket.

Nem valami szerelmi viszonyról van szó, hanem érdekekről, méghozzá Magyarország érdekeiről. El tudja-e érni Magyarország európai szinten azt, amit akar, tudjuk-e mi, fideszes politikusok, kereszténydemokrata politikusok képviselni azt, amit a magyar emberek akarnak az európai színtéren, jelentette ki.

A európai polgárokat nézi le az Európai Unió, amikor ellenőrizetlenül enged be bárkit, és az emberi jogokra hivatkozva nem tartja fontosnak a biztonságot - mondta Szájer József azzal kapcsolatban, hogy Budapesten fogták el a terrorizmussal gyanúsított szír férfit.

Az Európában élő, európai polgároknak az emberi jogai az elsődlegesek, és mi európai parlamenti képviselők meg az európai kormányoknak a vezetői az eges számú akit nekünk védeni kell, azok a saját állampolgáraink. És meg kell védenünk ezekkel szemben, akiknek ilyen szervezetek legkülönfélébb mondvacsinált okokkal különböző jogokat akarnak produkálni. A saját gyilkosait ki az, aki képes finanszírozni? - mondta

Szájer József hozzátette, Európa jövőjét Közép-Európa jelenti, mert ezek az országok józanul gondolkodnak, két lábbal a földön állnak és reálisak a céljaik.