2020. július 12.,
vasárnap, Izabella, Dalma napja

Szabó Balázs: Több száz befizető lehetett

Hír TV

2018. október 15., hétfő 17:28, frissítve: hétfő 20:47

Csalás gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellent feljelentést tett a Legfőbb Ügyészségen Szekszárd jobbikos önkormányzati képviselője. Szabó Balázs szerint több jobbikos képviselő és ismerőseik kaptak készpénzben a párt vezető tisztségviselőitől 300 és 400 ezer forint körüli összegeket azért, hogy azt fizessék be a pártkasszába. A jobbikos politikus azt mondta: azt nem tudja, hogy a pénz honnan, kitől érkezett, de azt feltételezi, hogy ez valamilyen illegális forrás lehet.

A Jobbik zűrös pénzügyeiről beszélt az N1TV távozó főszerkesztője augusztus elején. Kisberk Szabolcs a Hír TV-nek adott interjúban azt mondta: az országgyűlési választások előtt feltűnt neki, hogy tízmilliós nagyságrendű készpénzforgalom volt a Jobbiknál.

„Feltűnően magas volt a készpénzforgalom a Jobbik háza táján 2017 őszétől egészen a választásokig” – mondta a volt főszerkesztő.

Zavaros pénzügyeivel a kampányban többször is címlapra került a Jobbik. Az Origo olyan fotókat közölt, amelyen Szabó Gábor pártigazgató látható egy táskával a kezében, ahogy távozik Simicska Lajos irodájából. Volner János, az Echo Tv Mérleg című műsorában vasárnap azt mondta, Szabó Gábor titkolta a táska tartalmát.

– Nem kérdezték meg azokat az illetékeseket, hogy „Gábor! Mi volt abban a táskában?!”
– Hogyne kérdeztük volna meg, Csak nem mondták el – mondta Volner.

A Legfőbb Ügyészségre sétált be hétfőn a Jobbik volt szekszárdi önkormányzati képviselője. Szabó Balázs csalás gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellent tett feljelentést. Azt állítja, hogy a kampányban több jobbikos képviselő és ismerősei kaptak készpénzt a párt igazgatójától, 300 és 400 ezer forint körüli összeget kellett befizetniük a pártkasszába.

„Egy szekszárdi kávéházban kaptam 350 ezer forintot, hogy a személyi igazolványommal a postán fizessem be, támogatás címszó alatt. Több ilyen kérést is kaptam, de miután nem kaptam választ arról, hogy ezek a pénzek honnan erednek, kitől, és milyen céllal érkeznek a Jobbikhoz, ezért ennek nem tettem eleget. Több esetről tudok, akár több száz befizető is lehetett” – mondta Szabó Balázs.

Szabó azt mondta: azt nem tudja, hogy a pénz honnan, kitől érkezett, de azt feltételezi, hogy ez valamilyen illegális forrás lehet.