2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Belföld

Szabó az ügyészségen tesz feljelentést a Jobbik kétes pénzügyei miatt

Nem szavazza meg majd a Jobbik a Sargentini-jelentés elleni országgyűlési határozatot - erre számít a párt parlamenti frakciójából kizárt Volner János. A Jobbik egyik országgyűlési képviselője ezt nem cáfolta, Pintér Tamás ma azt mondta aznap döntenek majd a kérdésben. Közben a pártot pénzügyi visszaélésekkel vádoló egykori képviselőjük a Hír TV-nek azt mondta: hétfőn feljelentést tesz.

  • Szabó az ügyészségen tesz feljelentést a Jobbik kétes pénzügyei miatt

„Szabó Balázs egyszerűen hazudik és a Jobbik a legsúlyosabb jogi eszközöket fogja igénybe venni, annak érdekében, hogy a hasonló intézményesített hazudozástól elvegye a hasonlók kedvét” – így reagált Magyarország élőben című műsorunkban a Jobbik alelnöke az elmúlt napok vádjaira. A párt két korábbi regionális igazgatója is azt állította, hogy készpénzt kapott a pártvezetéstől, amit a tagoknak kellett befizetnie a Jobbik számlájára.

„A jobbikban a karrierútjukat meg nem talált személyek, ennek a közösségnek a tagjaiként semmiféle kifogást nem emeltek a Jobbik ilyen vagy olyan működési pontjai ellen. Majd a távozásuk után 1-2 nappal látszólag megvilágosodnak és intézményesített módon 2-3 naponta fog valamelyik érintett távozó a Fidesz-KDNP médiájának támogatásával előállni valami hasonló képtelen történettel” – jelentette ki Z.Kárpát Dániel. 

A Hír TV-nek Szabó Balázs azt mondta: várja a Jobbik lépéseit, de ő jövő héten megteszi a feljelentését az ügyben. „Állok elébe, minden állításomért vállalom a felelősséget, és, hogy nyomatékosítsam, hétfőn meg is fogom tenni az ügyészségen a feljelentésemet Budapesten, szerintem ez önmagáért beszél. Konkrétan én is fizettem be összeget, egy 350 ezer forintost, én ezt kérdeztem azóta is, hogy ezek a pénzek honnan származnak, majd még kellett volna befizessek, de ennek már nem tettem eleget,l elkezdtem gyanakodni, hogy ezek a pénzek nem tiszta eredetűek” – jelentette ki Szabó Balázs, volt jobbikos önkormányzati képviselő.

Közben a Jobbik frakcióból nemrég kizárt Volner János arról írt a Facebookon, hogy a Jobbik Stummer János veheti át a Jobbik vezetését, ha a párton belül végbe megy a baloldali fordulat. A Karc Fm vasárnap adásba kerülő műsorában Volner János arról is beszélt, hogy ennek jegyében a Jobbik nem fogja megszavazni a Sargentini-jelentés elítélését célzó kormányzati javaslatot sem.

A Jobbik országgyűlési képviselője egyelőre nem ismertette, hogyan fognak szavazni a jövő héten.

Volner János ellen egyébként etikai vizsgálat is kezdődött a Jobbikban.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!