2023. 12. 11. Hétfő Árpád napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

Súlyos bűncselekményt követtek el a rendbontók?

Elítélte az újságírók szakmai szervezete a Hír Televíziót ért támadásokat. A Legfelsőbb Bíróság nyugalmazott elnöke pedig a szervezőket hibáztatta a Fidesz-székház vasárnapi megrongálása miatt, Völgyesi Miklós szerint a rendfenntartás és a rendőrség tájékoztatása a szervezők feladata lett volna. Az internetadó ellen demonstrálók mindkét fővárosi rendezvényen folyamatosan gyalázták a helyszínről tudósító Hír TV munkatársait.

Az internetadó elleni tüntetésen a tiltakozók kórusban gyalázták a Hír TV riporterét. Az Index.hu munkatársának tetszett a műsor, még integetett is a kamerának.

A Magyar Újságírók Szövetsége tiltakozott a támadások miatt. „Az internetadó elleni tüntetésen komoly atrocitások érték a Hír TV stábját, mi úgy gondoljuk, a rendfenntartó szervnek kötelessége a sajtó munkatársinak a biztonságát biztosítani, és azt, hogy a munkájukat el tudják látni. Mi nem politikai alapon teszünk különbséget, hanem szakmai alapon. Az újságíró semmi mást nem csinált, csak teljesítette a kötelességét, végezte a dolgát” – fejtette ki Tóth Károly, a szövetség elnöke.


A korábbi kulturális államtitkárt is meglepte, hogy a magyar sajtó egy része elhallgatta az újságírókat ért támadásokat.

„Nagyon gyenge a szakmai szolidaritás az önök szakmájában, az újságírók világában. Nemcsak arról kell hírt adni, hogy mekkora tüntetés zajlott Magyarországon, ez egyébként fontos, ezt nem szabad eltagadni, nemcsak a mögötte álló társadalmi igényről, az is fontos, hanem arról, ha újságírókat atrocitások érnek, ha a tüntetők nekimennek újságíróknak. És azt sem szabad elhallgatni, ha a Fidesz székházát megrohamozzák” – fejtette ki L. Simon László.

A Lendvay utcai székház támadása után a szervezők és az MSZP nemzetbiztonsági bizottságának az elnöke is azt állította: csak azok felelnek a rendbontásért, akik elkövették őket. A Legfelsőbb Bíróság nyugalmazott tanácselnöke a Hír TV-ben cáfolta ezt. Völgyesi Miklós szerint a szervezők is felelősek az internetadó elleni tüntetéseken történt rendbontásért.

„Akik ezt a cselekményt elkövették, arról beszélek, hogy a Hír TV stábjának egyrészt a technikai eszközeit megrongálták, másrészt akadályozták. Kérem, ez egy nagyon súlyos bűncselekmény, méghozzá ezt a büntető törvénykönyvünk úgy nevezi, hogy közérdekű üzem működésének jelentős megzavarása. Abban az esetben, hogyha ezt csoportosan követik el, a Btk. 2–8 évig terjedő börtönnel fenyegeti az ilyen elkövetőt” – fejtette ki.

A rendőrség egyelőre rongálás miatt indított nyomozást a Lendvay utcai Fidesz-székház megtámadása után.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!