2021. május 16.,
vasárnap, Mózes, Botond napja

Súlyos balesetet okozott a munkásokat szállító busz

2021. május 4., kedd 11:52

A maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be annak az autóbusznak a vezetőjével szemben, amellyel az elkövető kanyarodás közben nem biztosított elsőbbséget a vétlen tehergépkocsinak, az ütközés következtében hárman sérültek meg.

A vádirat szerint az autóbusz vezetője munkásokat szállított 2019. március 7-én 5 óra körüli időben Tokod lakott területén kívül, Tát felől Nagysáp irányába. A férfi haladása során útkereszteződéshez ért, ahol balra, Sárisáp irányába szándékozott kanyarodni. Az autóbusz vezetője besorolt a balra kanyarodást biztosító forgalmi sávba, ott megállt és elsőbbséget biztosított a szemközti forgalmi sávban egyenesen közlekedő, ismeretlen járműnek. Ezt követően a vádlott az autóbusszal megkezdte a balra kanyarodást, azonban nem biztosított elsőbbséget az ismeretlen jármű mögött, vele azonos irányba Nagysáp felől Tát irányába szabályosan közlekedő, és egyenesen továbbhaladni szándékozó tehergépkocsi részére, amely elé kanyarodott. A tehergépkocsi vezetője jobbra kormányzott, azonban az ütközést nem tudta elkerülni. A tehergépkocsi egyik utasának  nyolc napon belül gyógyuló lábszárának zúzódása,  egy másik utasnak nyolc napon túl gyógyuló sérülései, ezek között jobb könyöktörése keletkezett. A tehergépkocsi sofőrje is nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett el, a bal láb többszörös csonttöréssel és szövődménnyel járó sérülésének gyógytartama 1 év.  A sérülések ennél a sértettnél maradandó fogyatékosságot, és súlyos egészségromlást eredményeztek.

 

 

 

A vádiratban az ügyészség indítványozta, hogy az Esztergomi Járásbíróság az autóbusz vezetőjével szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett fogházbüntetést szabjon ki, valamint végleges hatállyal tiltsa el a közúti járművezetéstől.

 

Hír TV