2023. 12. 02. Szombat Melinda, Vivien napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Vezércikk 14:05

Belföld

Sukorói telekcsere: Washingtonban is semmisnek minősítették

Nem jár kártérítés Ronald S. Lauder befektetői csoportjának. A magyar után a washingtoni választott bíróság is semmisnek minősítette a sukorói telekcsere-szerződést.

A jogerős ítélet szerint a megállapodás nem felelt meg a közérdekűség követelményének. A választott bíróság kimondta azt is, hogy a telekcsere-szerződés semmisségéből következően a Zsidó Világkongresszus elnökének, Ronald S. Laudernek a befektetői csoportja jogszerűen nem építhette volna fel a tervezett kaszinóvárost a Velencei-tó partján. 132 másik település közül választhattak volna helyszínt a régióban, de nem éltek a lehetőséggel, így az állam jogszerűen mondta fel a kaszinó üzemeltetésére kötött koncessziós szerződést.

A washingtoni választott bíróság döntését a magyar állam jogi képviselője ismertette a Hír Televízióval. Lauderék százmilliárd forint kártérítést követeltek Magyarországtól.

„A washingtoni választott bíróság egyértelműen megállapította, hogy a magyar állam minden tekintetben jóhiszeműen és jogszerűen járt el a szerződés kapcsán. Lauderék nagyon sokáig, azaz folyamatosan azt állították a perben, hogy a magyar bírói fórumok nem elfogulatlanul, nem objektíven hoztak ítéletet a sukorói telekcsereügyben. Most, ugye, a washingtoni választott bíróságot semmilyen tekintetben nem kötötte a magyar Kúriának a döntése, tehát ő maga, saját maga jutott ugyanarra az álláspontra, mint a magyar bíróság” – közölte Bártfai Beatrix, a magyar állam jogi képviselője.

Az amerikai–izraeli befektetők 2008 májusában Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnöknek is ismertették terveiket. Az Orbán-kormány viszont nem támogatta a beruházást. A Prágából hazatérő nemzetgazdasági miniszter hangsúlyozta: nem politikai, hanem gazdasági okból nem értettek egyet a kaszinóváros ötletével. Varga Mihály üdvözölte a washingtoni választott bíróság döntését.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Idén is elindultak a fényes BKV járművek + videó

Idén is elindultak a fényes BKV járművek + videó

Kilenc feldíszített járműből áll a BKV idei ünnepi fényflottája. A járművek december 1-én este indultak útjukra a fővárosban. Öt kilométernyi fényfüzér, 140 ezer energiatakarékos LED-izzó díszíti a járműveket. A fényflotta január 7-ig közlekedik.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!