2019. augusztus 21.,
szerda, Sámuel, Hajna napja

Startol az ellenzéki előválasztási kampány

Hír TV

2019. január 8., kedd 16:35, frissítve: kedd 17:42

Minden befizetett 10 adóforintból egyet visszaszerez - mondta Horváth Csaba. A szocialisták főpolgármester jelöltje „Szabad Budapestet! Most!” címmel ismertette választási programját ami olyan jelszavak mögé épül, mint a szabadság, önállóság és pénzügyi függetlenség.

Tarlós és a Fidesz útját államosított iskolák és kórházak, építési telekként átjátszott Városliget és 10 ezrével kivágott fák szegélyezik. Tarlós nyilvánvalóan és fájdalmasan nem képviselte a budapestiek érdekeit, és ez alapján érdemtelen és alkalmatlan a folytatásra– mondta el a jelölt. A Fidesz csúcsra járatta a láncfűrészeket, sohasem látott mértékben irtották Budapest tüdejét, Budapest fáit – tette hozzá.

A szocialisták jelöltje megkezdte kampányát a főpolgármesteri székért. Horváth Csaba jobb közlekedést is ígért, miközben orosz ócskavasnak nevezte a felújított metrószerelvényeket.

Mi ennek ellentéteként színvonalas és kötött pályás közlekedést fogunk fejleszteni, ami új villamos vonalakat jelent és a meglévő metrók meghosszabbítását jelenti. Emberhez méltó közlekedés az akadálymentes, bárki számára hozzáférhető közlekedést jelent – jelentette ki a szocialisták jelöltje. 

A tüntetések után az önkormányzati választásokon is a kormánypártok ellen szövetkezne az ellenzék, Horváth Csaba a Mi hazánk mozgalmat zárta ki a lehetséges partnerek sorából, de a Jobbik már partiképes a baloldal számára.

A Jobbik szakadása amikor is a Mi Hazánk Mozgalom ebből kivált, ezt ma már nekünk lehetővé teszi – véli Kunhalmi Ágnes. A DK szerint az együttműködést a választók kényszerítették ki.

Egy színpadon állt már az ellenzék, ezt rendkívül fontosnak tartjuk és azt gondolom, minden párt érzi azt a felelősséget, hogy ez a kormányváltást akaró tömegek szándékával egybeesik – véli Gréczy Zsolt, a DK szóvivője. 

A főpolgármesteri előválasztáson a liberálisok Sermer Ádámot indítják, de megvárják hogy első körben a baloldaliak mérettessék meg magukat.

Amennyiben ő alulmarad , akkor szeretnénk a jövőben kialakuló közös jelöltet rábírni arra, hogy vegyen át elemeket abból a Budapest programból, amit a Magyar Liberális párt megalkotott, ez egy jó program, egy koherens program – nyilatkozta a Liberálisok parlamenti képviselője, Bősz Anett. Szavazni a főpolgármester-jelöltre február 3-ig személyesen és online is lehet. Az első fordulóban egyelőre Horváth Csaba és Karácsony Gergely indul.