2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 04:20

Belföld

Stabil többség Tarlós mögött

Fél évvel az őszi főpolgármester-választás előtt Tarlós Istvánnak van a legjobb esélye a győzelemre, ugyanis a budapestiek fele – 48 százalékuk – őt támogatná egy most esedékes szavazáson – derül ki a Nézőpont Intézet Magyar Nemzet számára készített közvélemény-kutatásából. Mint írták, a jelenlegi főpolgármester munkájával elégedett 800 ezer budapesti között 160 ezer ellenzéki szavazó is található.

  • Stabil többség Tarlós mögött

A felmérés szerint a fővárosiak Tarlóst tartják leginkább alkalmasnak a város vezetésére, s a megkérdezettek 72 százaléka számít arra, hogy októberben újrázni is tud. A főpolgármester imázsának fontos elemeként említik, hogy a három induló közül a budapestiek őt tartják a legmegbízhatóbb és legkompetensebb vezetőnek, a megkérdezettek 43, illetve 49 százaléka gondolja ezt. A pártpreferencia-adatok szerint Tarlós István a Fidesz–KDNP-nél is népszerűbb a fővárosban 7 százalékponttal, s az ellenzéki szimpatizánsok 16 százaléka adná rá a szavazatát.

A biztos szavazókat tekintve is Tarlós István rendelkezik a legszélesebb táborral: míg ő legalább félmillió budapesti voksára számíthat, Karácsony Gergelynél ez a szám alig több mint 300 ezer, Puzsér Róbert esetében pedig 100 ezer főre tehető a stabil támogatók köre. A két ellenzéki főpolgármester-jelölt megítélése jóval kedvezőtlenebb Tarlósénál: Karácsony Gergely mindössze a megkérdezettek 20 százaléka szerint a leginkább vezető típus. A Párbeszéd társelnökéről minden negyedik ellenzéki szimpatizáns – 27 százalék – úgy nyilatkozott: nem örülne, ha komoly politikai poszthoz jutna, s őt tartják a leginkább bevándorláspárti politikusnak is.

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!