2020. május 30.,
szombat, Janka, Zsanett napja

Stabil többség Tarlós mögött

Hír TV

2019. április 13., szombat 06:55

Fél évvel az őszi főpolgármester-választás előtt Tarlós Istvánnak van a legjobb esélye a győzelemre, ugyanis a budapestiek fele – 48 százalékuk – őt támogatná egy most esedékes szavazáson – derül ki a Nézőpont Intézet Magyar Nemzet számára készített közvélemény-kutatásából. Mint írták, a jelenlegi főpolgármester munkájával elégedett 800 ezer budapesti között 160 ezer ellenzéki szavazó is található.

A felmérés szerint a fővárosiak Tarlóst tartják leginkább alkalmasnak a város vezetésére, s a megkérdezettek 72 százaléka számít arra, hogy októberben újrázni is tud. A főpolgármester imázsának fontos elemeként említik, hogy a három induló közül a budapestiek őt tartják a legmegbízhatóbb és legkompetensebb vezetőnek, a megkérdezettek 43, illetve 49 százaléka gondolja ezt. A pártpreferencia-adatok szerint Tarlós István a Fidesz–KDNP-nél is népszerűbb a fővárosban 7 százalékponttal, s az ellenzéki szimpatizánsok 16 százaléka adná rá a szavazatát.

A biztos szavazókat tekintve is Tarlós István rendelkezik a legszélesebb táborral: míg ő legalább félmillió budapesti voksára számíthat, Karácsony Gergelynél ez a szám alig több mint 300 ezer, Puzsér Róbert esetében pedig 100 ezer főre tehető a stabil támogatók köre. A két ellenzéki főpolgármester-jelölt megítélése jóval kedvezőtlenebb Tarlósénál: Karácsony Gergely mindössze a megkérdezettek 20 százaléka szerint a leginkább vezető típus. A Párbeszéd társelnökéről minden negyedik ellenzéki szimpatizáns – 27 százalék – úgy nyilatkozott: nem örülne, ha komoly politikai poszthoz jutna, s őt tartják a leginkább bevándorláspárti politikusnak is.

Magyar Nemzet