2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Spiegel: júliusban dől el, marad-e a Fidesz a Néppártban

Hír TV

2018. június 22., péntek 08:11, frissítve: péntek 08:31

Magyarországon ezentúl büntethető, ha valaki nem gyűlöli eléggé az idegeneket, írja egy amerikai elemzés. Egy német vélemény szerint pedig Angela Merkel és Orbán Viktor júliusi tervezett találkozóján dőlhet el, hogy marad-e a Fidesz az Európai Néppárt tagja.

Eljött az igazság pillanata az Európai Néppártnak, a menekültek megsegítését büntető törvénycsomag után a néppártnak el kell döntenie, hogy tovább támogatják-e a nyíltan idegengyűlölő magyar kormányt - írja a magyar törvényt szemléző Human Rights Watch összefoglalója. Elismerik, hogy a néppártnak nagy érvágás lenne a Fidesz kizárása, mert a magyar kormánypárté az egyik legnagyobb frakció a néppárton belül. de ha bent maradnak, a néppárt is az idegengyűlölet támogatójává válik.

Pont a menekültek világnapján fogadta el a magyar kormány a menekültellenes szabályozást, idézi fel a Huffington post, és idézik az ENSZ menekültügyi biztosát, aki szerint a magyar törvény nyíltan idegengyűlöletre buzdít, sőt gyakorlatilag bünteti azt, aki nem xenofób módon viselkedik. Emlékeztetnek, hogy Orbán szerint európát épp megszállják a muszlimok, miközben a magyar lakosság 4 tized százaléka muszlim.

Az ember, aki lezárná Európát, írja a német Spiegel Orbán Viktorról, majd hozzáteszik: a júliusi Orbán-Merkel találkozón is a magyar miniszterelnök diktálja majd a feltételeket, mert a Fidesz akár zsarolhatja is a Néppártot a kilépéssel, és egy európai bevándorlás-ellenes pártszövetség létrehozásával. Merkel májusban egy tévéinterjúban már köszönetet mondott Orbánnak a határ lezárása miatt, és most a kancellár bajor szövetségesei is hasonlót követelnek.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!